Fredagsappen: Reckless Racing 2

Share This Post


Första gången jag kom i kontakt med Polarbits Reckless Racing var det bara att knäböja. Det var inget annat än ren spruta-grus-i-kurvan-racing med tillhörande spelglädje. Små, tajta banor och en kontroll som matade in ”bara ett race till” i mitt huvud, race efter race. Därför var ju förväntningarna på Reckless Racing 2 så lagom höga.
Nu är det här, har funnits ett litet tag, och det har spelats. Men jag är kluven. Å ena sidan har vi ett otroligt mycket fetare innehåll. Vi trimmar och lackar våra bilar, som är nästan 20 till antalet. Vi tävlar på större och vackrare banor i det nya karriärläget eller bråkar med andra online, bland annat.
Ett egentligen bättre spel rakt igenom, men jag saknar något. Den genuina känslan från första spelet.
Visst börjar bilarna bete sig ungefär som väntat när man pumpat upp deras egenskaper, men det känns aldrig helt hundra ändå. Det var något mer, flytande över kontrollen i första spelet. Något som jag ändå tycker passade bättre. Och det skönt rallaraktiga soundtracket med banjogrund har nu ersatts av svensk källartechno a la Basshunter. Sterilt, upprepande och bara skittråkigt.
Vad gäller onlinedelen blir det lätt ojämnt beroende på vilken bil man själv har till sitt förfogande. Att ramla in i en lobby där andra sitter med sina steroidfyllda vrålåk samtidigt som man själv befinner sig ett par pinnhål ned är ingen höjdare. Bara att lämna. Och det gäller ju tråkigt nog motsatsen också. Spela med för lätt motstånd och de sticker i förtid. Motståndarnas bilar kan dessutom hoppa fram på banan i något galet ryck som gör att det både ser illa ut och blir svårare att planera väl avvägda krockar i innerkurvorna.

Överlag, rent objektivt sett, är dock Reckless Racing 2 ett riktigt bra racingspel, särskilt om man spelar på iPad 2 eller iPhone 4S vilka ger det en liten extra skjuts rent grafiskt. Det finns gott om innehåll och uppgraderingsmanin räcker länge. Jag hade bara väntat mig något annat, något lite mer som ettan. Men nu är jag petig, för det är knappast världens största skillnad.
Spela och njut.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...
Föregående artikel
Nästa artikel