Nutopia

Nästa Xbox skivlös?


Enligt sajten MCV har en ”källa” låtit meddela att nästa Xbox helt kommer att sakna skivläsare, det blir således varken Blu-ray eller något annat liknande om ryktet stämmer. Däremot kommer konsolen att vara kompatibel med någon form av utbytbart lagringsmedia i solid-state-utförande, men om det är något egenutvecklat eller något mer standard som SD-kort är fortfarande oklart. Detta är något som Microsoft ska ha framfört till olika valda partners under största hemlighet (så mycket för det).
Utöver detta sägs det också att konsolen kommer att släppas 2013, men när den utannonseras är en annan fråga. MCV tror fortfarande att det kan ske redan på E3 i år. Mycket spännande, och på något sätt känns det rätt. Microsoft har tydligt visat att de inte behärskar det här med ljudnivåer när det kommer till skivor, installationer till trots.
Välkommen, Xbox 720! Men kom ihåg, vi arkiverar detta under rykten tills vidare, och Microsofts egen kommentar till det hela är att de inte kommenterar rykten. Som vanligt!

Kommentarer

Ett svar till “Nästa Xbox skivlös?”

  1. Henrik skriver:

    Med tanke på hur hårt PSP utan skivor floppade så känns det inte som att konsolbranschen är redo för en skivlös konsol ännu.
    Eller också när MS gör det så blir alla lyriska och köper på studs :p
    Om inte annat borde de väl kunna göra en så gott som ljudlös maskin om de inte har någon fysisk media som behöver en läsare.
    Både intressant och känns så otroligt dumt så det inte är sant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.