Nutopia

Arkiv för
Xbox 720

22 november

Microsoft planerar Xbox TV


Enligt The Verge håller Microsoft just nu på att bygga en så kallad set-top-box, eller rättare sagt, en ungefärlig motsvarighet till Apple TV. Det är en maskin som ska erbjuda användaren basunderhållningstjänster och enklare spel. Till detta släpps även en fullmatad version som kör de senaste och tyngsta spelen, och båda sägs vara en del av Microsofts plan för två versioner av nästa Xbox som väntas anlända lagom till vintern nästa år.
När The Verge kontaktade Microsoft angående dessa rykten svarade företaget med följande svammel:

Xbox 360 has found new ways to extend the console lifecycle by introducing controller-free experiences with Kinect and re-inventing the console with a new dashboard and new entertainment content partnerships. We are always thinking about what is next for our platform and how to continue to defy the lifecycle convention.

Säkert inte helt otroligt, och ytterligare ett sätt för Microsoft att bredda sig och suga in nya användare. Det kan också ses som ett billigare alternativ för de som vill åt bland annat film, tv och musik i flera delar av huset. Nu väntar vi bara på ett officiellt utannonserande, men det kommer första nästa år. Om alls.

15 mars

Microsoft utvecklar AAAA-spel


När spelutvecklare satsar stort utvecklar de AAA-spel. Det finaste i hyllan, grädden på gräddtårtan, juvelernas juvel, och så vidare. Men inte Microsoft, de siktar ännu högre när de nu söker en produktionsledare till ett AAAA-projekt.
Det framgår inte vilken plattform det handlar om, annat än Xbox i allmänhet. Men tar man med tiden i beräkningarna och AAAA i ordets rätta bemärkelse bör vi knappast bli förvånade ifall det handlar om Xbox 720.
Så nu är frågan, vad skiljer AAAA från AAA?

9 mars

Nästa Xbox skivlös?


Enligt sajten MCV har en ”källa” låtit meddela att nästa Xbox helt kommer att sakna skivläsare, det blir således varken Blu-ray eller något annat liknande om ryktet stämmer. Däremot kommer konsolen att vara kompatibel med någon form av utbytbart lagringsmedia i solid-state-utförande, men om det är något egenutvecklat eller något mer standard som SD-kort är fortfarande oklart. Detta är något som Microsoft ska ha framfört till olika valda partners under största hemlighet (så mycket för det). Läs vidare →

7 februari

"Om nästa Xbox inte spelar begagnade spel vore det fantastiskt"


Sug på rubriken lite. Finns det någon som över huvud taget håller med om detta, som inte sitter på utvecklarsidan?! Det är Volitions (Saints Row) Jameson Durall som står för frasen ovan då de inte gör några pengar på begagnatmarknaden. Men inte nog med det, han anser även att utlåning av spel till vänner är ett problem. Ett problem som så småningom kommer att sänka hela branschen.
Inte ens senare tidens DLC och onlinespelskoder, som utvecklare tjänar mycket extrapengar på, kommer att hjälpa.

Dessa metoder är bara bandage på ett stort sår.

Läs vidare →

1 februari

Ingen ny Xbox 2012


Rykten svänger både hit och dit, flera gånger om, innan de hinner landa någorlunda. Ett av de kanske mer intressanta sådana var ifall Microsoft kommer att släppa nästa Xbox (Xbox 720, än så länge) redan i år eller ej. Ihärdiga rykten gjorde alltså gällande att så var fallet, men nu plockar Microsoft upp hagelbrakaren och skjuter ned det efter noter. Eller? Franska Microsofts Director of Marketing är något tvetydlig, och halvflummig, när han säger:

Vi befinner oss i en bransch som pratar mycket, som gillar att dra historier. Jag är inte övertygad att det kommer hända saker i år. Cykeln för Xbox 360 är inte alls slut. Beviset för det är att vi inte ser logiken i att sänka priset i år. E3 har inte varit än. Vad som är säkert är att det inte kommer något nytt 2012.

Så, han är alltså inte övertygad om att något kommer ske i år, men vet bestämt att inget nytt kommer? Jag lämnar citatet öppet för egen tolkning.

9 januari

6 januari

Xbox 720 och PlayStation 4 på E3 i år


E3 2012 kan komma att bli det hetaste E3 hittills, för om man får tro MVC kommer såväl Microsoft som Sony att visa upp sina nya, kommande konsoler. Men medan vi knappast kan räkna med vare sig pris eller datum för Xbox 720 och PlayStation 4 så är det helt klart ett drag för att kontra Nintendo rikta strålkastarna från Wii U, uppföljaren till Wii som planeras släppas någon gång under andra halvan i år.
Ingenting är bekräftat, så ta det som ett rykte tills vidare. Men om det stämmer, oj, då har vi en mässa av rang att se fram emot. E3 2012 kan inte komma snart nog!

2 december

Jim Ryan, boss över SCEE, har i en intervju med Eurogamer sagt att det vore oönskat att släppa PlayStation 4 alltför långt efter konkurrenterna. Med Wii U nästa år och även möjligen Xbox 720 om ryktet stämmer, vad innebär det då för Sony och deras nästa konsol? PlayStation 4 tidigt 2013?

29 november

Kinect 2 precis nog för läppläsning


Om man får tro Eurogamer och deras källor kommer Kinect 2 att vara så precis att den kan avläsa läpprörelser, kunna se vilket humör spelaren är på genom röstläge och ansiktsuttryck och se åt vilket håll han eller hon riktar sitt huvud.
Kinect 2 sägs även komma paketerad med framtida Xbox-konsoler, vilket vi får anta gälla Xbox 720. Läs vidare →

22 november