Nutopia

"Om nästa Xbox inte spelar begagnade spel vore det fantastiskt"


Sug på rubriken lite. Finns det någon som över huvud taget håller med om detta, som inte sitter på utvecklarsidan?! Det är Volitions (Saints Row) Jameson Durall som står för frasen ovan då de inte gör några pengar på begagnatmarknaden. Men inte nog med det, han anser även att utlåning av spel till vänner är ett problem. Ett problem som så småningom kommer att sänka hela branschen.
Inte ens senare tidens DLC och onlinespelskoder, som utvecklare tjänar mycket extrapengar på, kommer att hjälpa.

Dessa metoder är bara bandage på ett stort sår.


Durall anser att framtiden borde bestå mer av hyrspel istället, där man betalar en mindre summa för att spela X i Y antal dagar. En andel av kostnaden bör då tillfalla utvecklaren, trots att distributören av hyrspelet, enligt Durall så klart, redan betalat för ett uthyrningsexemplar. Samma metod kan man också applicera på spel som bekanta lånar ut till varandra genom att en köpbar kod behövs för att spelet ska aktiveras på den andres konsol/konto. Då, menar Durall, ökar chansen för att även de som lånar och hyr (samma sak) köper spelet efteråt.
Om Microsofts nästa konsol stöder begagnade spel eller ej återstår att se. Att den inte skulle göra det är än så länge endast ett rykte. Men oavsett så gör Jameson Durall varken sig själv eller Volition en tjänst genom sådana här utspel. Det ser bara illa ut, hur rätt eller fel han än har.
Via Eurogamer.