Nutopia

Apple rensar App Store på kloner


App Store, detta oändliga hav av appar till våra iOS-prylar, har gett oss ett aldrig tidigare skådat utbud av underhållning. Men i vanlig ordning finns det de som försöker tjäna en hacka på andras framgångar, och på App Store sker detta genom så kallade kloner, spel som liknar den kända upplagan till den grad att det blir löjligt. Precis som med allt annat.
Men kanske är det nya tider nu, för Apple har enligt GamesInudstry börjat rensa upp lite i träsket. Det är utvecklaren Anton Sinelnikovs antal appar som sjunkit drastiskt de senaste dagarna. Från 68 till 11 för bara några dagar sedan. Detta då han uppenbarligen hade plagierat framträdande spel för att förhoppningsvis kunna dra in lite stålar genom förvirrade konsumenter som inte har full koll på vad det är de egentligen köper.
Huruvida det blir några omfattande förändringar i Apples policy är däremot oklart. Det finns fortfarande flertalet aktörer med tvivelaktiga appar som får fortsätta att härja fritt på App Store. Men man måste ju börja någonstans.
Så, vad var det då för appar från Sinelnikov som fick Apple att reagera? Känns Plants vs. Zombie, Angry Ninja Birds, Tiny Birds och Temple Jump igen, bland annat?