Dawn of the Dead – zombies är inte alltid kul

Share This Post


Zombierullen Dawn of the Dead som iPhone-spel, kan det verkligen bli annat än magi? Jamen självklart, det kan bli kalkonartat dåligt på ett totalt charmlöst vis också, vilket är fallet här. Det här är nämligen så illa att jag inte vet var jag ska börja. Men varför inte med de bra sakerna?
Det finns zombier. Du kan slå dem i huvudet med en golfklubba. Det finns många zombier. Du kan även skjuta dem i småbitar med diverse eldvapen. Och spelet är inte så fult, med stundtals hyfsade animeringar.
Nu till de negativa aspekterna. Kontrollen är ruskigt sladdrig, du måste vara löjligt precis när du ska skjuta en zombie med hagelgeväret (som rimligtvis borde ha hyfsad spridning), medan basebollträt svingas vitt och brett utan problem. Du springer runt med vänstertummen, enligt den sällan lyckade styrspak-på-skärmen-modellen, och har en attackknapp till höger. Precis som i lyckade Minigore kan du springa åt ett håll och skjuta eller slå åt ett annat, vilket är bra, i synnerhet när du har zombier i mängder omkring dig. Men där du i Minigore har någon form av precision, blir det här bara stökigt och svårstyrt.

Överlag ser Dawn of the Dead bra ut, men ack så tråkigt. Miljöerna är synnerligen ospännande, och din karaktär ser verkligen inte klok ut där han eller hon – du kan välja mellan några stereotyper vid spelets början – springer omkring med benen åt alla möjliga håll. Det är direkt skrattretande. Resten av spelet är upprepande, avliva zombier, hitta ut, inte sällan via något delmål, och ny bana – grattis du fick fler vapen att välja på. Aldrig vill man egentligen spela vidare, annat än med förhoppningen att det här ska bli något.
Kort sagt: Dawn of the Dead är en trist besvikelse som inte levererar. Med tanke på hur många zombiespel det finns på AppStore måste det finnas bättre alternativ än den här ocharmiga kalkonen.
Betyg: 1 av 5

TDH testade version 1.0 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...