Nutopia

Arkiv för
AppStore

11 februari

19 december

Like.tv vill bli din extraskärm när du kollar på tv

Like.tv - SportLike.tv är en tjänst som knoppat av från MTG där du kan följa med i allt som händer på TV medan du tittar. Kollar du på Äntligen Hemma kan du läsa mer om programledarna eller se vad folk skriver om det på Twitter, samlat i ett snyggt paket.
Like.tv - app icon pngLiknande tjänster har poppat upp ett antal gånger men alltid fallit på att det varit smidigare att bara kolla Twitter eller facebook. Like.tv försöker ta sig runt det genom att samla ihop en massa info som kan vara svår att få tag på. Speciellt för sport är det tydligt där du kan se laguppställningar och ändringar nästan i realtid även om kommentatorerna på TV pratar om något annat.
Blir det en hit? För tidigt att säga. Jag bryr mig inte om fotboll, som verkar fått mest kärlek hittills, men jag skulle bli förvånad om jag inte såg appen på O’Learys nästa gång jag vill ha en hamburgare. Testa, det är gratis!

14 december

Mailbox gör din epost till en todolist

mailbox_for_iphone_large_verge_medium_landscape
Mailbox är en blandning av Gmail och todo-appen Clear. Du kan sortera din mail manuellt, markera mail som ”färdiga” eller ”ta bort” eller lägga dem i inkorgen imorgon. Kort sagt så funkar det precis som alla uppgifts-list-appar i appstore gör. Fast med mail, och den gör det snyggt.
Jag är supertaggad för att testa, kommer det ersätta min gmail app dock? Osäkert. Men jag ska definitivt göra ett försök.

12 december

Microsoft Office till iOS försenat


Går du och längtar? Önskar du att du kunde jobba från en iPad istället för det gamla åbäket till PC?
Du kanske få vänta länge. Tydligen vill Microsoft inte gå med på Apples normala avtal för AppStore och dela med sig 30% av försäljningspriset till Apple. Apple i sin tur är notoriskt dåliga på att förhandla över huvud taget, och brukar falla tillbaka på en fyraårings ”Nej, jag vägrar” om de inte får som dem vill.
Vi kan bara hoppas att någon av dem lägger sig så att jag vi kan få uppdatera excel filer på telefonen.

6 december

Twitterrific släpper ny version

Om du använt Twitter en stund har du säkert stött på Twitterrific, en Twitterapp som funnits med sen Twitters begynnerlse. Nu har det blivit dags för en helt ny version som får massor med uppmärksamhet för att det är snyggt och modernt.
Vad tycker ni? Använder ni Twitter?
twitterrific
Finns på AppStore.

5 december

Gmail 2.0 till iOS är släppt!

Äntligen finns det en seriös version av Gmail för oss som använder iPhone eller iPad.
Gmail 2.0
Är det bättre än andra mail-appar? Japp.
Är det störande att det inte är inbyggt med alla ”skicka” knappar i andra appar? Japp.
Finns på AppStore för 0 kr.

2 december

Lucka 2: Analytiks

Om du någonsin använder Google Analytics har du säkert blivit frustrerad av att sakna information när du bara har telefonen. Analytiks är den snyggaste och lättaste appen jag hittat för att få en snabb överblick över all statistik. Finns i App Store för ynka 15 kr.
analytiks

6 december

Spelbranschens ekonomi del 3: temperaturen på datorspelsbranschen

Spelbranschens Ekonomi är en serie i fyra delar skriven av gästbloggaren Martin Birkeldh. Martin som annars driver sajten aktiefokus.se ger oss här insikt i hur det egentligen fungerar bakom kulisserna i spelföretagens värld.


Det finns en anledning till att datorspel är våldsamma. Det är en slags avspegling av den hårda verklighet där några få kammar hem storkovan. I förra delen såg vi hur man som spelutvecklare tjänar pengar, men att det är förläggaren tar den ekonomiska risken i kombination men tar även den egentliga uppsidan. Läs vidare →

25 oktober

Reckless Racing – när underhållning förlorar sitt värde

Konstig rubrik kanske? Men i det här fallet är det allt annat än dåligt. För bara 22 kronor får man i Reckless Racing till iPhone så mycket värde att det nästan känns som ett rån. Ni som minns den gamla klassikern Ignition där man brände runt med små bilar i pittoreska polygonlandskap kommer att känna igen er omedelbart i Reckless Racing. Det är som att komma hem igen, fast denna gång har mamma även bakat bullar vars doft spridit sig i huset. Ungefär så glad blir jag av det här. Läs vidare →

30 juli

Regnbågsenhörningar i Robot Unicorn Attack

Har du inte spelat Robot Unicorn Attack på Adult Swim så gör du det nu. Det är gratis och ska upplevas på hög volym. Så. Bra. Då kan vi prata om iPhone-versionen.

Det är samma sak. Det bör spelas nonstop den här veckan, eftersom det är Pride-festivaler och jag kan inte tänka mig något mer regnbågsvackert än just Robot Unicorn Attack, från musiken till den grafiska stilen. Det är så rätt, helt enkelt.

Jag älskar det.

Tyvärr är det inte perfekt, fast jag skulle önska att så vore fallet. Vid första anblick är det en klockren femma, av just de skäl jag redan nämnt. De slumpmässiga banorna fungerar inte alls lika väl som i höjdaren Canabalt, ett spel som bygger på samma spring och hoppa-upplägg (men utan färgstarkt dashande då). Plötsligt finner man sig högt upp i luften utan en aning om var man vill landa, eller vad som ska hända över huvud taget. På tok för många enhörningshuvuden skickas över skärmen på grund av det.

Men med det sagt, Robot Unicorn Attack är fortfarande fantastiskt. Man har fått till en riktigt skön hoppkänsla på iPhonen, och kontrollen överlag fungerar utmärkt. Det finns helt enkelt inget skäl att inte äga det här, trots att du kan spela det gratis i webbläsaren.

Pride-vecka eller ej, Robot Unicorn Attack är grymt året om.

Betyg: 4 av 5

TDH testade version 1.0.3.