Beneath a Steel Sky – klassiskt äventyr i fickformat

Share This Post


Peka och klicka-genren var väldigt stor en gång i tiden, eller Amiga-tiden som gamla gamers ibland kallar den. Monkey Island-spelen gillades av de flesta för sin humor, och med iPhone har genren fått något av en nytändning. Eller snarare, en omtändning, för spelen vi får känns igen. Som så många gånger förr så vill spelutvecklarna tjäna mer pengar på jobb de redan gjort, men så länge det är bra klagar vi inte.
Beneath a Steel Sky är bra. Det var bra redan då det begav sig (1994 om jag minns rätt), men det är ännu bättre nu. Dels för att versionen till iPhone och iPod touch är “remastrad” – alltså uppgraderad med lite intro och liknande småsaker – och dels för att jag är äldre och förstår mer. Dialogerna är nämligen underbara, det tyckte jag då med, men idag känns de alldeles fantastiskt underhållande.
I övrigt känns det dock igen, det är samma lugna tempo och således är inte det här ett spel man sätter sig och spelar i två minuter medan man väntar på bussen, det kräver mer uppmärksamhet än så. Allt går i maklig takt i spelet, och det är en väldig massa pratande och läsande. Inte för alla, och inte idealiskt för en mobil enhet kanske?

Fel, för här har man tänkt till. Inte nog med att du kan spara när du vill – ett måste i alla mobila spel egentligen – du kan även få tips om hur du ska ta dig vidare, vilket kan behövas ibland eftersom det är lätt att köra fast. Alla lösningar är inte helt logiska, i alla fall inte för mig, så jag uppskattar den här modellen – dessutom så är det inte alltid jag vill sitta och filura på problem utan istället komma vidare i historien.
Har du det minsta intresse av äventyrsspel i allmänhet, och peka och klicka i synnerhet, så är det här ett givet köp. Femman är inte långt borta…
Betyg: 4/5

TDH testade version 1.0 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...