Ronjas resa mot målet – vinnare vecka 35

Share This Post

Jag är en glad och trevlig tjej på 24 år som bor i Borlänge. Jag kommer ursprungligen från Kolmården innan jag lämnade det lilla samhället för studier. Jag bloggar om min vardag, som till största del består av träning. Sedan blir det även lite annat smått och gott. Hundar, huspyssel, och annat som dyker upp.
Du bloggar alltså om din träning och resan mot målet, varför gör man det?

Det började egentligen som en träningsdagbok där jag redovisade min träning och kunde få feedback från andra som tränade. Så småningom när jag fick synbara resultat av träningen vågade jag lägga upp ”före-/efter-bilder” eller bilder som i alla fall visade utvecklingen. Jag är ju inte i mål ännu! Vartefter åren har gått så har fler och fler läsare hittat till mig och blivit motiverade/inspirerade av mitt ”jobb” med träningen och viktminskningen.

Tycker du att bloggandet har hjälpt dig själv i din träning, eller är det enkom för besökarna att följa med i det du gör?

Självklart har det gjort det! Dels för att jag själv kan blicka tillbaka och se hur jag tränade då, vad jag gjorde under en viss tidsperiod, hur viktkurvan såg ut etc. Det blir ju lite som en träningsjournal, med inslag av annat, som dessutom hålls offentlig. FÖRDELEN med att blogga om det är ju att man blir sporrad till att fortsätta. Man kan inte fuska/dra sig ur på samma sätt som om man hade skrivit i ett anteckningsblock hemma. Det kan man ju bara gömma i en byrålåda om man vill. Dessutom fyller bloggen en funktion, att inspirera och motivera andra till en aktivare vardag. Man MÅSTE inte träna 7 dagar i veckan. Man kommer långt med vanlig vardagsmotion också.

Du skriver även att du ibland bloggar om dina hundar och deras träning, vad kan det handla om då?

Ja, jag har haft flera hundar, Rottweiler och chihuahua. Men har numera bara en chihuahua. ”Träningen med hunden” har varit träningskompis under alla de promenader jag gått genom åren. Tävlingar med hunden är hundutställningar som jag åker iväg på ibland.

Är det lätt eller jobbigt att blanda en aktiv livsstil med bloggande? Blir man aldrig för trött för att hålla på med datorn efter ett hårt träningspass?

Jag tycker att det är ganska lätt. Ingen tränar 24 timmar om dygnet, det finns alltid en stund över! Dessutom VILL jag ofta skriva om ett hårt träningspass! =D Sanningen är den att man blir PIGGARE efter att man har tränat. Många som har jobbat en hel dag, kommer hem, och ”fastnar” i soffan för att de är för trötta. Att då åka iväg till gymmet känns kanske inte jättelockande –men man blir piggare av att träna.

Vad är dina tre bästa råd åt alla soffpotatisar där ute som har svårt att slita sig från skärmana?

Oj, det finns ju såååå många ursäkter till att inte träna – jag skulle vilja argumentera emot allihop. Men tre stycken…
Om du känner dig trött/seg och har fastnat framför datorn eller TVn, du blir PIGGARE efter att du har tränat!
Om du tycker att du ”inte har tid” att träna. Boka in en tid i kalendern som ett viktigt möte – tillsammans med en vän. Då kan ni ta en promenad tillsammans och prata på riktigt istället för att chatta över msn eller facebook.
Många som sitter framför en dator riskerar att få s.k. gamnacke och problem med rygg och nacke. Att träna ger dig en snyggare och bättre hållning!

Följ med på Ronjas resa mot målet på hennes blogg.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...