Nutopia

Blir det ny hårdvara från Nintendo snart?


Tokyo Game Show går snart av stapeln här borta i Japan där stora mängder spel och annat tillhörande kommer att presenteras under ett par intensiva dagar. Men innan dess, den 13 september, håller Nintendo låda på en alldeles egen presskonferens, och det är namnet på den som ger oss något att fundera över. Nintendo har nu döpt eventet till Nintendo 3DS Shinseihin Happyoukai, vilket enkelt översatt betyder något i stil med ”presentation av ny produkt”. Däremot framgår det inte vad för produkt eller produktlinje det handlar om, så att det utestlutande skulle röra sig om ny hårdvara, alltså en ny version av Nintendo 3DS, är inte säkert.
Det kan även handla om spel, vilket kanske också är det troligaste så här tätt inpå prissänkningen. Det är illa nog att alla tidiga köpare av Nintendo 3DS kände sig lurade på pengar när Nintendo chocksänkte priset, och en ny modell skulle få precis likadan effekt på alla de som köpte en konsol efter det nya priset trädde i kraft.
Men samtidigt kan man undra om det är värt att hålla en konferens enbart för ett nytt spel som likväl kan presenteras på just Tokyo Game Show, även om just Nintendo inte är någon större aktör där. Dessutom har det sedan tidigare ryktats om en ny 3DS med två analoga spakar, så det är inte helt omöjligt att en sådan ändå är aktuell, eller ett tillbehör till den nuvarande varianten.
Den 13 september alltså, då vet vi!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.