Nutopia

Sony Online Entertainment hackat – bankuppgifter på vift

I svallvågorna av PSN-hacket kommer nästa dråpliga bakslag för Sony. Sony Online Entertainments servrar för PC-spelare har hackats sönder och samman, och information inklusive bankkortsuppgifter för hela 12 700 användare har kommits över av obehöriga. Totalt kan upp emot 25 miljoner konton ha hackats, men det är än så länge endast bekräftat att knappt 13 000 fått sina bankkortsuppgifter stulna.

Databasen ska dock ha varit från 2007, så det finns möjligen de som efter det bytt kort och således nummer. Av de 12 700 stulna kortuppgifterna var dessutom 4 300 från Japan, så chansen för att svenskar blivit utsatta krymper än mer även om de 8 400 kvarvarande kontona var europeiska.

Servrarna tillhörande Sony Online Entertainment har dock inget att göra med PlayStation Network, men det finns ändå de som binder ihop attackerna. SOE har stängt ned sina servrar medan undersökning pågår.

Rickard Olsson

Omåttlig dyrkare av esport. Spelar mycket PC och klämmer även in blandat på PS4 när tid finns. Anser att The Last Guardian är universums bästa spel någonsin, för... Trico <3

Kommentarer