Arkiv för PlayStation Network

Det pågår för närvarande en rea på europeiska PlayStation Store. Kolla den officiella PlayStation-bloggen för komplett lista på billigare titlar. PSP är dock missing in action.

Dag 2 med PS Vita: Mjukvaran

Rickard Olsson


Igår synade Nutopia PS Vitans utsida, idag kikar vi närmare på den medföljande mjukvara och maskinens användargränssnitt. Här har Sony verkligen utvecklat saker och ting sedan PSP och dess något banala om än välfungerande XMB. Nu är det en hel del nytt som skiner genom det nästan barnsligt enkla upplägget. (mer…)

Sony ändrar sig angående speldelning

Rickard Olsson


Sedan tidigare, och för ett tag till, har man kunnat aktivera ett spel inköpt via PlayStation Network på upp till fem konsoler. Detta är dock snart historia då Sony från och med den 18 november har för avsikt att ändra antalet maskiner ett spel kan aktiveras på samtidigt till endast två. Alla spel som köps innan den 18 november kommer dock att fungera på fem som tidigare. Som kompensation för detta, eller vad nu Sony vill kalla det, så kommer man att underlätta hanteringen av dessa spel och aktiveringar genom att möjliggöra det direkt på webben.
Den amerikanska PlayStation-bloggen har hela scoopet!

SkyDrift – en glad överraskning

Rickard Olsson


I princip från ingenstans steg SkyDrift ned från skyn. Som en okänd blipp på en radarskärm fanns spelet så en dag på Xbox Live Marketplace och PlayStation Network. Och lite konstigt är det, för detta är faktiskt riktigt bra. (mer…)

Spelbranschen är under attack online

Thord D. Hedengren

Spelföretagen har det inte lätt just nu. Sony har tagit mest stryk med PlayStation Network-hacket, som sedan spred sig vidare och skadade deras MMO:n med. De är dock inte ensamma av att ha fått påhälsning av nyfikna hackare, andra som har utsatts inkluderar BioWare, Nintendo, Codemasters och Mojang, bland annat. I de allra flesta fall rör det sig om hack mot webbsidor – ouppdaterade forum är säkerhetshål – men ibland åker spelservrar ner och då skadar det verkligen företagens affärsmodeller. (mer…)

Här är gratisspelen Sony säger förlåt med

Rickard Olsson

PlayStation Network har legat nere sedan april. Sony är ledsna, vi är ledsna, men Sony vill åtminstone be om ursäkt och gör så genom att ge bort ett par spel helt gratis som en välkommen tillbaka-gåva när PlayStation Store snart kommer upp igen. Men det blev lite som jag befarade. Följande PlayStation 3-spel kan man välja mellan, och man får ta två stycken: (mer…)

PlayStation Network tillbaka 31 maj

Rickard Olsson

Till Bloomberg har en talesman för Sony, Shigenori Yoshida, sagt via telefon att företaget fortfarande är osäkra på när de kan starta PlayStation Network igen. Han tillägger dock att de just nu håller på att implementera och testa ny säkerhet och att de planerar dra igång tjänsten fullt ut den 31 maj igen. Det skulle innebära en total nedtid på ca sex veckor då nätverket togs offline den 20 april efter ett misstänkt intrång. Vad säger alla PlayStation 3-spelare om det här, ifall det stämmer? Hur länge orkar de vänta?

Outland – det är antingen blått eller rött

Rickard Olsson


Har du någon gång funderat över hur den klassiska skjutaren Ikaruga, som först släpptes till Sega Dreamcast, skulle fungera som plattformsspel? Det är dags att sluta grunna och börja spela Outland. Spelet där Prince of Persia möter Ikaruga. (mer…)

Tredje attack mot Sony planerad

Rickard Olsson

Det är sajten Cnet som hävdar att en person som bevakar olika IRC-kanaler snappat upp information om en kommande hackerattack mot Sonys webbsidor. Det skulle i så fall vara den tredje attacken riktad mot företaget på bara ett par veckor, och den ska enligt uppgifterna komma på grund av Sonys agerande gällande attacken mot PlayStation Network. (mer…)

Tre tilläggspaket till Fallout: New Vegas utannonserade

Thord D. Hedengren


Bethesda fortsätter bygga ut Fallout: New Vegas med tre tilläggspaket, till alla tre versionerna förstås. Prislappen, per styck, är 800 Microsoftpoäng för Xbox 360-versionen, och €9,99 (cirka 90 kr) till PlayStation 3 och PC. (mer…)

Äldre Inlägg »
Sida 1 av 3