Outland – det är antingen blått eller rött

Share This Post


Har du någon gång funderat över hur den klassiska skjutaren Ikaruga, som först släpptes till Sega Dreamcast, skulle fungera som plattformsspel? Det är dags att sluta grunna och börja spela Outland. Spelet där Prince of Persia möter Ikaruga.
Med ett tema inspirerat av de gamla mayaindianerna och en speldesign hämtad från Limbo ska man i Outland ta sig igenom en mörk värld som håller på att gå under. Gissa vem som ska rädda den.
I grund och botten är detta ett vanligt plattformsspel där simpla fiender och vältajmade hopp är dina motståndare, men det är leken med färger, eller krafter om man ska vara korrekt, som ger spelet dess stora twist.
Ljus och mörker, som här representeras av blått och rött, utgör stommen i Outlands koncept. Man kan, efter ett tag, växla mellan dessa båda färger så att vår protagonist, som annars är helt svart, lyser upp med en av dessa båda krafter. Det gör att man exempelvis antingen låser upp dörrar, aktiverar plattformar eller absorberar strålar i samma färg. Det är hela tiden en lek med dessa båda färger och stora delar av spelet handlar om att byta mellan de båda i rätt ögonblick.
Inte helt sällan kan det bli lite väl kaotiskt, men det känns däremot alltid väldigt rättframt och logiskt.
I Outland behöver man aldrig tänka för mycket. Man springer, hoppar, bonkar fiender och byter färg. Allting görs dessutom till väldigt läckra bakgrunder och ljuva men ibland dystra toner, vilket förhöjer stämningen i ett annars simpelt spel.

Värt din tid? Ja, det tycker jag absolut. Åtminstone om du gillar plattformsspel där man mer eller mindre ofta flyger fram som en apa mellan avsatserna.
*Spelet köper du via Xbox Live eller PlayStation Network.

Related Posts

Seterra för Windows

Seterra för Windows är en kraftfull och engagerande programvara...

Chicago regler

Chicago är ett kortspel för två till sex spelare...

Skärmdumpar i Windows 11

Ibland uppkommer situationer då du vill ta en skärmdump....

Den kompletta guiden om ChatGPT – allt du behöver veta!

Välkommen till denna omfattande guide om ChatGPT – den...

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...