Outland – det är antingen blått eller rött

Share This Post


Har du någon gång funderat över hur den klassiska skjutaren Ikaruga, som först släpptes till Sega Dreamcast, skulle fungera som plattformsspel? Det är dags att sluta grunna och börja spela Outland. Spelet där Prince of Persia möter Ikaruga.
Med ett tema inspirerat av de gamla mayaindianerna och en speldesign hämtad från Limbo ska man i Outland ta sig igenom en mörk värld som håller på att gå under. Gissa vem som ska rädda den.
I grund och botten är detta ett vanligt plattformsspel där simpla fiender och vältajmade hopp är dina motståndare, men det är leken med färger, eller krafter om man ska vara korrekt, som ger spelet dess stora twist.
Ljus och mörker, som här representeras av blått och rött, utgör stommen i Outlands koncept. Man kan, efter ett tag, växla mellan dessa båda färger så att vår protagonist, som annars är helt svart, lyser upp med en av dessa båda krafter. Det gör att man exempelvis antingen låser upp dörrar, aktiverar plattformar eller absorberar strålar i samma färg. Det är hela tiden en lek med dessa båda färger och stora delar av spelet handlar om att byta mellan de båda i rätt ögonblick.
Inte helt sällan kan det bli lite väl kaotiskt, men det känns däremot alltid väldigt rättframt och logiskt.
I Outland behöver man aldrig tänka för mycket. Man springer, hoppar, bonkar fiender och byter färg. Allting görs dessutom till väldigt läckra bakgrunder och ljuva men ibland dystra toner, vilket förhöjer stämningen i ett annars simpelt spel.

Värt din tid? Ja, det tycker jag absolut. Åtminstone om du gillar plattformsspel där man mer eller mindre ofta flyger fram som en apa mellan avsatserna.
*Spelet köper du via Xbox Live eller PlayStation Network.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...