Hackare kan ha dina uppgifter från PlayStation Network

Share This Post

Nu är det bråda dagar för Sony. Inte nog med att PlayStation Network har legat nere i ungefär en vecka, nu har de även gått ut med information om att användarnas alla detaljer som personuppgifter och lösenord, inklusive bankkortsinformation, kan ha stulits av hackare. Något man kan anta att Sony vetat om eller åtminstone antagit hela tiden, men först nu valt att gå ut med av någon anledning. Det här är en stor, stor smäll för Sony!
Ingenting är glasklart dock. Sony själva vet inte vad eller om något har kommit ut, utan belyser endast möjligheten att så är fallet. Vi blir ombedda att hålla koll på transaktioner och liknande för att se så att ingen annan använder sig utav uppgifterna.
Vidare är PlayStation Network fortfarande nere, och Sony har inte yttrat sig om när tjänsten kan tänkas gå online igen. Allt man säger är att man jobbar på det dygnet runt och att man kommer uppgradera säkerheten framöver (no shit). I och med detta kan vi även lugnt utesluta veckans uppdatering av PlayStation Store, och får istället hoppas på dubbelt så mycket godis nästa vecka. Om det hela är igång då, vill säga!
Det officiella pressmeddelandet med all information kring det inträffade går att läsa på den europeiska PlayStation-bloggen.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...
Föregående artikel
Nästa artikel