Arkiv för PSN

PlayStation Plus fick en push

Rickard Olsson


Det viskades mycket om PlayStation Plus innan E3, så mycket att till och med Sony-anställda twittrade om att nu var tiden att skaffa tjänsten. Hajpen drevs upp i taket och flera, undertecknad inräknad, tecknade ett abonnemang i blindo. Så, vad fick vi? Vad är det som gör PlayStation Plus så otroligt bra att ha numera?
Det, mina vänner, beror helt och håller på er egen smak. För hädanefter kommer Sony att erbjuda fullversioner av PS3-spel helt ”gratis” för alla PlayStation Plus-användare, och nya tillkommer varje månad. Så här fungerar det.
(mer…)

Det pågår för närvarande en rea på europeiska PlayStation Store. Kolla den officiella PlayStation-bloggen för komplett lista på billigare titlar. PSP är dock missing in action.

Dag 2 med PS Vita: Mjukvaran

Rickard Olsson


Igår synade Nutopia PS Vitans utsida, idag kikar vi närmare på den medföljande mjukvara och maskinens användargränssnitt. Här har Sony verkligen utvecklat saker och ting sedan PSP och dess något banala om än välfungerande XMB. Nu är det en hel del nytt som skiner genom det nästan barnsligt enkla upplägget. (mer…)

PS Vita-spel mycket billigare digitalt?

Rickard Olsson


Enligt Thrifty Nerd har en hittills okänd talesperson för Sony hävdat att digitala spel, de man köper och laddar ned via PSN istället för fysiska exemplar i butik, kan komma att bli mycket billigare än vanliga. Exemplet som nämns är ett spel i butik som kostar cirka $40, men går för endast $23 om man istället inhandlar det från PlayStation Store på nätet. Detta var dock menat för den amerikanska marknaden, än så länge.
Vi har tidigare hört om liknande rykten för den japanska, men där har prisskillnaderna inte varit lika stora. Om detta nu stämmer, och även gäller resterande delar av världen, så börjar den höga prislappen på de nödvändiga minneskorten till PS Vita kännas aningen mer okej.

Sony ändrar sig angående speldelning

Rickard Olsson


Sedan tidigare, och för ett tag till, har man kunnat aktivera ett spel inköpt via PlayStation Network på upp till fem konsoler. Detta är dock snart historia då Sony från och med den 18 november har för avsikt att ändra antalet maskiner ett spel kan aktiveras på samtidigt till endast två. Alla spel som köps innan den 18 november kommer dock att fungera på fem som tidigare. Som kompensation för detta, eller vad nu Sony vill kalla det, så kommer man att underlätta hanteringen av dessa spel och aktiveringar genom att möjliggöra det direkt på webben.
Den amerikanska PlayStation-bloggen har hela scoopet!

Bloodrayne Betrayal – mer splatter

Rickard Olsson


Bloodrayne är tillbaka, och denna gång i det läckra, högupplösta 2D-äventyret Bloodrayne Betrayal som skulle kunna ha varit ett experimentellt Castlevania. (mer…)

Hamilton's Great Adventure – en pusslig Indiana Jones

Pontus Hellgren


Jag visste ärligt talat inte vad som väntade mig när jag laddade ned Hamilton’s Great Adventure från PSN, mer än att det var ett pusselspel utvecklat av stockhomsbaserade spelstudion Fatshark. Det var bra, för jag blev positivt överraskad och det är ju alltid skoj. (mer…)

Här är gratisspelen Sony säger förlåt med

Rickard Olsson

PlayStation Network har legat nere sedan april. Sony är ledsna, vi är ledsna, men Sony vill åtminstone be om ursäkt och gör så genom att ge bort ett par spel helt gratis som en välkommen tillbaka-gåva när PlayStation Store snart kommer upp igen. Men det blev lite som jag befarade. Följande PlayStation 3-spel kan man välja mellan, och man får ta två stycken: (mer…)

PlayStation Network tillbaka 31 maj

Rickard Olsson

Till Bloomberg har en talesman för Sony, Shigenori Yoshida, sagt via telefon att företaget fortfarande är osäkra på när de kan starta PlayStation Network igen. Han tillägger dock att de just nu håller på att implementera och testa ny säkerhet och att de planerar dra igång tjänsten fullt ut den 31 maj igen. Det skulle innebära en total nedtid på ca sex veckor då nätverket togs offline den 20 april efter ett misstänkt intrång. Vad säger alla PlayStation 3-spelare om det här, ifall det stämmer? Hur länge orkar de vänta?

Tredje attack mot Sony planerad

Rickard Olsson

Det är sajten Cnet som hävdar att en person som bevakar olika IRC-kanaler snappat upp information om en kommande hackerattack mot Sonys webbsidor. Det skulle i så fall vara den tredje attacken riktad mot företaget på bara ett par veckor, och den ska enligt uppgifterna komma på grund av Sonys agerande gällande attacken mot PlayStation Network. (mer…)

Äldre Inlägg »
Sida 1 av 2