Bloodrayne Betrayal – mer splatter

Share This Post


Bloodrayne är tillbaka, och denna gång i det läckra, högupplösta 2D-äventyret Bloodrayne Betrayal som skulle kunna ha varit ett experimentellt Castlevania.
Med en oerhört tunn handling som bas avancerar man genom ganska så platta banor, uppdelade i kapitel, och slaktar fiender på löpande band. Det uppenbara problemet med den här typen av spel, kombinerat med ett lagom snålt tilltaget budgetunderlag (Bloodrayne Betrayal är en XBLA- och PSN-titel), är att fienderna ofta upprepas å det grövsta. Det matas på, om och om igen, med precis likadant motstånd banorna igenom.
Visst blir det lite variation i längden, men överlag är det en något trist upplevelse.
Det fina med mägnden motstånd däremot, är att det sällan finns en lugn stund. Bloodraynes vapen hinner aldrig svalna (eller torka) och det varvar ned först med de sporadiska mellansekvenserna, som tyvärr stoltserar med tråkiga pratbubblor istället för röster.
Bloodrayne Betrayal är ett oerhört vackert spel, men dess monotona upplägg och inte alltid hundraprocentiga kontroll kommer säkert att avskräcka vissa. Man ska heller inte underskatta den stegrande svårighetsgraden där första halvan av spelet är förvånansvärt enkel för att sedan gå över till stundtals förbannat frustrerande.

För fans av hack & slash-spel och vampyrer är detta dock ett givet alternativ, och kom ihåg att du kan testa innan köp eftersom både Microsoft och Sony erbjuder en demoversion på respektive onlinetjänst.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...