Nintendos 3DS-event är över

Share This Post


Så var det färdigt, Nintendos egna Nintendo 3DS-event som tidigare idag hölls i Tokyo inför en nyfiken skara journalister. Spel presenterades och erkännanden framfördes, men de riktiga stora överraskningarna uteblev. I alla fall om man inte är ett stenhårt Monster Hunter-fan. Och vi vet nu vad den skadligt fula extraspaken kommer att kosta, och när den kommer.
De spel som presenterades var både nya utannonseringar och datum för redan kända titlar, om än bara för den japanska marknaden i nuläget. Monster Hunter 3G, New LovePlus och SD Gundam G Generation 3D kommer alla i december, medan spel som Metal Gear Solid 3D: Snake Eater och Tekken 3D: Prime Edition fick ”vintern” som släppfönster.
Animal Crossing, Paper Mario, Kid Icarus: Uprising och Luigi’s Mansion 2 är spel som landar någon gång under 2012.
Nya spel som utannonserades var bland annat Segas Hatsune Miku: Project Mirai, Bravely Default: Flying Fairy från Square Enix och ett nytt Fire Emblem-spel med 3D-grafik. Och äntligen får vi ett Mario Tennis till 3DS. Men den största bomben kom i slutet av konferensen då man körde ytterligare en Monster Hunter-trailer som sedan avslutades med titeln ”Monster Hunter 4”. 3DS-exklusivt eller ej återstår att se, men jag har svårt att tro att det skulle påverka ett eventuellt Monster Hunter Portable 4th till PS Vita.
I hårdvaruväg blir det en ny 3DS, men det handlar dessvärre endast om en ny färg, och det för Japan. Den 20 oktober släpper Nintendo en rosa Nintendo 3DS, och det givetvis till samma pris som övriga färger, ¥15 000. Trevligt med fler färger, tråkigt att det allt som oftast endast gäller Japan.
Och den enorma tillsatsen då, med en extraspak och lite knappar på. Den är verklighet, och den släpps i Japan den 10 december till priet av ¥1 500, motsvarande ca 130 kronor. Spel som kommer att stödja tillsatsen är bland annat Monster Hunter 3G, Resident Evil: Revelations, Metal Gear Solid 3D: Snake Eater, Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance och nyligen utannonserade Ace Combat 3D: Cross Rumble. Det första Ace Combat-spelet på en Nintendo-konsol, för övrigt.
Allt detta pekar onekligen mot en ny 3DS-modell med en extra spak inbyggd från start, för har utvecklarna väl fått möjligheten till att använda två spakar lär de inte gå tillbaka. Nintendo valde bara att inte prata om en sådan maskin den här gången.

Related Posts

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...

Lär dig hur du spelar in Spotify gratis

Är du är en flitig användare av Spotify och...

Guide: Hur man spelar in innehåll från Amazon Prime

Amazon Prime Video är en av de mest populära...

Guide: Hur man spelar in innehåll från Netflix

Netflix erbjuder massor av nya filmer, serier och dokumentärer...