Veckans spel #31: Arkanoid helt enkelt

Share This Post

Veckans spel är en artikelserie på Spelbloggen där triaden med gästbloggare lyfter fram ett spel varje vecka. En bloggare, en post, ett spel – det är den enda begränsningen.


Ett av mina favoritspel till Commodore 64 var Arkanoid från Taito. Jag vet mycket väl att det egentligen bara är en Breakout-klon, en av många ska tilläggas, men som så många andra så fastnade jag för just Arkanoid.
Man kan fråga sig varför egentligen, det är ju ett så enkelt koncept, Pong 2.0 liksom. Studsa en boll mot en massa block, när du blivit av med alla så kommer du till nästa bana, och så fortsätter det.

Visste ni förresten att det finns en story bakom Arkanoid? Det gjorde inte jag när det begav sig, då var det rakt in i spelet som gällde – ”introt” var bara något som flög förbi. Arkanoid är skeppet man flyr från, för ja, den där lilla grejen du styr längst ned på skärmen är faktiskt ett skepp det med – Vaus heter det och det är det enda som är kvar efter Arkanoid. Typ så.
För mig handlade det aldrig om att fly från något mystiskt parallelluniversum där moderskeppet hade kraschat. Nej, för mig var det bara Arkanoid, varken mer eller mindre. Det är det fortfarande.
Har du inte testat Arkanoid tidigare så finns det versioner till Xbox Live Arcade och WiiWare, bland annat.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...