Veckans spel #22: Age of Conan motiverar till omotiverat våld

Share This Post

Veckans spel är en artikelserie på Spelbloggen där triaden med gästbloggare lyfter fram ett spel varje vecka. En bloggare, en post, ett spel – det är den enda begränsningen.


Onlinerollspel har i princip aldrig fungerat för mig. Jag har testat ett otal av dem, men sällan fastnar jag några längre stunder. Jag har försökt med såväl Final Fantasy XI som World of Warcraft och Lineage 2, men utan något långtgående resultat. Jag mäktar inte med, tröttnar på segheten och slutar helt enkelt att spela efter ett tag. Samma sak var det tyvärr med Age of Conan, som gode herr TDH går i gasen över mest hela tiden, även om det faktiskt var åtminstone lite annorlunda. Jag slutade spela, visst, men det fanns något där i som jag kan sakna än idag.
Jag pratar om den helt besinningslösa och omotiverade PVP-slakten. Här var man minsann inte säker någonstans så fort man klev utanför städernas bevakade portar, och otal var de gånger då både jag och TDH blev nedhuggna efter noter när vi i godan ro endast försökte klara av någon fredlig quest tillsammans. Men vi tog lärdom, rustade upp och satte av i vår egen lilla bärsärksparad. Hämndens timma var slagen, det hände att vi systematiskt letade upp de som dräpt oss tidigare, men blodtörsten eskalerade, och inte helt osällan var det istället vi som lurkade vid tänkbara n00b-passager. Attack! Vi vrålade i mickarna och högg för glatta livet. Jag måste erkänna att det faktiskt fanns en viss tillfredställelse i att mala ned de stackars nybörjarna, som helt ovetandes gick in i samma fälla gång efter annan. Men samtidigt var det lite sport i att bevaka reviret. Det var ju så klart fler än vi som ville dricka n00b-blod i Odens namn. Ibland fick vi ta till flykten, och ibland lyckades vi banka sönder motståndet.
Jag tänker tillbaka till den tiden med goda minnen. Även om jag inte är något större fan av just PVP i dessa spel så var vår lite mer oseriösa inställning galet underhållande. Att ställa till med jäkelskap var helt enkelt för kul för att låta bli. Och när vi ändå behandlar just kategorin jäkelskap, så vad vore bättre än att avrunda med denna klassiska fridstörare?

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...