Heavy Rain rör sig åt fel håll

Share This Post


Move är här, och med den en rad “nya” spel och förutsättningar. Jag talar ju självklart om Sonys skamlösa wiimote-kopia som ska tillföra, tja, någonting i alla fall?! De medföljande demospelen har än så länge inte briljerat i något avseende, så det var av yttersta nyfikenhet jag laddade Heavy Rain: Move Edition. Spännande.
Men vad fick jag? Är detta seriöst? Jag antog, när man nu har en sådan precis kontroll som Move faktiskt är, att styrmetoden skulle göra spelet mer levande på ett naturligt sätt, inte på ett jobbigt, oprecist och bara jäkligt ologiskt vis. Håll Move vertikalt, för den uppåt och sedan rakt fram mot skärmen för att knacka på en dörr? Snurra, släng och fippla för att ta fram en sedel ur plånboken eller klämma sig förbi en container i en trång gränd? Vad är detta? Jag har idag, ett dygn senare, ännu inte lyckats klura ut vad detta skulle tillföra annat än ren frustration. Men det är inte bara otympligt, ibland misslyckas spelet även registrera rörelserna fastän man gör exakt rätt. Ska jag behöver spendera en hel minut till att skaka min astmainhalator i spelet?
Det överdrivs in i absurdum, även om jag förstår att de gärna vill använda Move så mycket som möjligt, det är ju också meningen. Men de små detaljerna som provspelningen bjuder på måste skötas smidigare än så här, annars riskerar hela spelet att bli som ett längdskidåkningslopp på grus. Så om Heavy Rain: Move Edition-demot är någon som helst fingervisning om hur det ser ut spelet igenom får nog helvetet frysa till is innan jag väljer Move framför DualShock. Var detta verkligen lämpligt att släppa som demonstration av vad Move är kapabel till, eller är det bara jag som inte förstår konceptet? Nej, nu sätter jag istället mitt hopp till Resident Evil 5, för kan det bli lika underhållande som Resident Evil 4 var till Wii så kanske kontrollen har ett litet existensberättigande ändå. Heavy Rain: Move Edition har det inte inte, just nu i alla fall.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...