Nutopia

Arkiv för
Move

9 maj

Datura – en trippad tripp i kortform


Datura, var ska jag börja? Det är en kafferastslång sörja från start till slut där kontrollen ger kramp och frustration medan spelet och historien i sig borde låsas in på ett mentalsjukhus.
Hur tänkte egentligen Plastic Studios när de skapade detta LSD-substitut till spel? Kom det kanske till under just mer eller mindre påverkade former? För jag förstår precis ingenting.
Datura är en surrealistisk färd genom något vi aldrig riktigt får förklarat för oss. Man ser hela spelet från sitt eget perspektiv där en flygande högerhand motsvarar spelarens egen lem. Sedan tar vi oss framåt i snigeltempo genom en mystisk skog med en del ologiska och intetsägande sidospår.
Läs vidare →

28 december

2010, året då rörelsekriget blev ett faktum


Det var oundvikligt, Nintendos framgångar med Wii skulle apas efter. Den japanska speljätten borde vara ganska van vid det här laget, men när det gäller Wii var det nog inte så många som trodde att det här skulle bli något alla önskar de kommit på.
Så vad händer? Eller hände, rättare sagt. Läs vidare →

20 september

Heavy Rain rör sig åt fel håll


Move är här, och med den en rad “nya” spel och förutsättningar. Jag talar ju självklart om Sonys skamlösa wiimote-kopia som ska tillföra, tja, någonting i alla fall?! De medföljande demospelen har än så länge inte briljerat i något avseende, så det var av yttersta nyfikenhet jag laddade Heavy Rain: Move Edition. Spännande. Läs vidare →

8 juli