Veckans spel #17: Mariobröder som säljer

Share This Post

Veckans spel är en artikelserie på Spelbloggen där triaden med gästbloggare lyfter fram ett spel varje vecka. En bloggare, en post, ett spel – det är den enda begränsningen.

Det var faktiskt inte Super Mario Bros som fick mig att vilja ha en NES, men väl ett annat spel med de båda rörmokarbröderna. Mario Bros är inte alls lika känt, vilket kanske inte är så förvånande. Det är trots allt mer av ett arkadspel än vad som skulle bli typiska konsolspel, men väl så bra ändå.
Det är för övrigt mycket möjligt, rentav troligt, att du har Mario Bros om du köpt något av Super Mario Bros Advance-spelen till Game Boy Advance. Där finns spelet nämligen med som bonus, med uppgraderad grafik men annars tämligen intakt.
Det är enkelt upplagt. Knocka fiender genom att slå dem underifrån, och sparka sedan bort dem från plattformen. När alla är borta så är det ny bana, med snabbare och svårare fiender. Låter kul? Det är det, i sin enkelhet, men underbart blir det först när du spelar med en vän. Två spelare samtidigt kan bli en co-op-fest, eller en kamp om mynt och poäng. För precis som i New Super Mario Bros Wii så kan man hjälpa eller stjälpa när man spelar tillsammans i Mario Bros. Jag skulle nästan vilja ta det så långt som att säga: utan Mario Bros, inget New Super Mario Bros Wii. Långsökt kanske, men det vore knappast första gången Nintendo kikar i spelkatalogen efter inspiration.
Håller Mario Bros idag? Tveklöst. Det hade varit konstigt annars, för ett spel som säljer konsoler måste nog vara sådär roligt tidlöst trots allt.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...