Veckans spel #17: Mariobröder som säljer

Share This Post

Veckans spel är en artikelserie på Spelbloggen där triaden med gästbloggare lyfter fram ett spel varje vecka. En bloggare, en post, ett spel – det är den enda begränsningen.

Det var faktiskt inte Super Mario Bros som fick mig att vilja ha en NES, men väl ett annat spel med de båda rörmokarbröderna. Mario Bros är inte alls lika känt, vilket kanske inte är så förvånande. Det är trots allt mer av ett arkadspel än vad som skulle bli typiska konsolspel, men väl så bra ändå.
Det är för övrigt mycket möjligt, rentav troligt, att du har Mario Bros om du köpt något av Super Mario Bros Advance-spelen till Game Boy Advance. Där finns spelet nämligen med som bonus, med uppgraderad grafik men annars tämligen intakt.
Det är enkelt upplagt. Knocka fiender genom att slå dem underifrån, och sparka sedan bort dem från plattformen. När alla är borta så är det ny bana, med snabbare och svårare fiender. Låter kul? Det är det, i sin enkelhet, men underbart blir det först när du spelar med en vän. Två spelare samtidigt kan bli en co-op-fest, eller en kamp om mynt och poäng. För precis som i New Super Mario Bros Wii så kan man hjälpa eller stjälpa när man spelar tillsammans i Mario Bros. Jag skulle nästan vilja ta det så långt som att säga: utan Mario Bros, inget New Super Mario Bros Wii. Långsökt kanske, men det vore knappast första gången Nintendo kikar i spelkatalogen efter inspiration.
Håller Mario Bros idag? Tveklöst. Det hade varit konstigt annars, för ett spel som säljer konsoler måste nog vara sådär roligt tidlöst trots allt.

Related Posts

Den kompletta guiden om ChatGPT – allt du behöver veta!

Välkommen till denna omfattande guide om ChatGPT – den...

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...