Veckans Mac App: Cinch

Share This Post

Jag är svag för små smarta program. Cinch är ett sådant, ett litet menyprogram som lika gärna kunde vara en inbyggd funktion i OS X.
Cinch gör inte så mycket väsen av sig, det sitter uppe i menyraden och ska med fördel vara igång hela tiden. Programmet skiner först när du vill organisera dina fönster på skärmen, oavsett om det är något så enkelt som två Finder-fönster du vill kopiera filer mellan, eller ett par webbläsare.
Cinch fixar, allt du behöver göra är att dra fönstret till skärmens kant och det kommer automatanpassas till lämplig storlek. Så drar du fönstret till vänsterkanten kommer Cinch ändra storleken på det till halva skärmen. Gör samma sak på högersidan och du har två lika stora fönster som täcker hela skärmen.
Smart och enkelt, men det slutar inte där. Drar du ett fönster till överkanten av skärmen blir det fullskärm, och kör du med Spaces låter Cinch dig dra fönster mellan olika Spaces. Och tröttnar du på ordning och reda är det bara att dra fönstret från kanten av skärmen så återställs den föregående storleken.
Cinch är ett skönt litet program, och för 49 kr på Mac App Store är det ett givet val för alla som ofta småpillar med fönsterstorlekar för att få in så mycket som möjligt på skärmen. För den prislappen förbiser jag gärna att det är lite problematisk att jobba med skärmkanter när man har mer än en skärm.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...