Arkiv för Xbox Live Marketplace

Nästa Alan Wake bekräftat digitalt

Rickard Olsson


Nästa Alan Wake-spel, även det utvecklat av finska Remedy, kommer att släppas digitalt via Xbox Live Marketplace. Att spelet, som det ser ut nu, endast kommer finnas tillgängligt för nedladdning och inte på skiva i butik är dock inte som ska oroa fansen, enligt Remedys community-chef Peter Papadopoulos. Papadopoulos säger att spelet är strukturerat som ett fullprisspel, komplett med en ”imponerande” story som expanderar händelserna i det första spelet på några intressanta sätt, och ger oss sin bekräftelse på att allt är frid och fröjd. (mer…)

SkyDrift – en glad överraskning

Rickard Olsson


I princip från ingenstans steg SkyDrift ned från skyn. Som en okänd blipp på en radarskärm fanns spelet så en dag på Xbox Live Marketplace och PlayStation Network. Och lite konstigt är det, för detta är faktiskt riktigt bra. (mer…)

Nintendo spelar ett farligt spel

Thord D. Hedengren

Gratis är det nya svarta i spelbranschen, med allt fler titlar med Free 2 Play, som det heter, som affärsmodell. Nintendo vägrar, och ryktet säger att Microsoft gör sig redo att släppa in Free 2 Play-spelen på Xbox 360.
Det är lite som prisbilden på spel idag, skakad av Apples framgångar med App Store. För småpengar får du bärbar underhållning direkt till din iPhone eller iPod touch (och din iPad, men småpengarna där är ofta lite större och jämförbara med exempelvis PlayStation Store och Xbox Live Arcade) – belackarna drar därför slutsatsen att spel som kostar med än 45 kr är dömda att fylla reabackarna. Med det resonemanget är förstås Nintendo 3DS (och Sonys kommande PlayStation Vita) givna totalfloppar, spelen är för dyra. (mer…)

Sista chansen att leka rövare på Xbox Live

Rickard Olsson

Se det som ett litet tips för er som ännu inte märkt det. Idag tar veckans rea på diverse piratprylar på Xbox Live Marketplace slut. För er som känner er lite extra piratiga kan det vara bra att passa på att fynda. The Secret of Monkey Island samt Age of Booty går för halva priset vilket innebär 400 respektive 200 poäng. Avatarnördar kan även roffa åt sig Monkey Island Telescope för 80 poäng, om man nu anser det vara prisvärt.
Allt detta och lite till upphör alltså att gälla i morgon, och för er som inte fått chansen tidigare kan jag å det gruvligaste rekommendera Age of Booty som ger löjligt mycket spelglädje för de futtiga 200 poäng det alltså kostar för tillfället. Kanske i enklaste laget, men man vill hela tiden spela mer, mer och mer. Faktiskt lätt värt 400 poäng också.

Tre tilläggspaket till Fallout: New Vegas utannonserade

Thord D. Hedengren


Bethesda fortsätter bygga ut Fallout: New Vegas med tre tilläggspaket, till alla tre versionerna förstås. Prislappen, per styck, är 800 Microsoftpoäng för Xbox 360-versionen, och €9,99 (cirka 90 kr) till PlayStation 3 och PC. (mer…)

Jaga kalorier med Kinect Sports: Calorie Challenge

Thord D. Hedengren

Ja, gnugga ögonen du - det hjälper inte
Försöker du bli av med lite kalorier och har kommit på den briljanta idéen att Kinect Sports skulle kunna vara lösningen? Då är Kinect Sports: Calorie Challenge lösningen, för 320 Microsoftpoäng kommer du nämligen kunna tävla mot avatartolkningar av skräpmaten du inte kan låta bli. Som Peppy Pizza till exempel… (mer…)

Subkonsolspelen

Thord D. Hedengren


Det är intressant att se retrofieringen av spelbranschen, ett av två huvudspår just nu. Möjligen behöver det förklaras – dels har vi de överbudgeterade monsterproduktionerna i bländande HD och med prislapp därefter, och dels har vi småspelen, konverteringarna och de digitala liren som letar sig ut till Xbox Live Arcade, PlayStation Network och så vidare. Den sistnämnda gruppen har mer gemensamt med forna tiders tv-spel än sina skivdistribuerade kusiner. (mer…)

Square Enix dödförklarar konsolspelen – därför är det rätt, och fel

Thord D. Hedengren

Högste hönset på Square Enix, Yoichi Wada, säger till brittiska branschtidningen MCV att konsolspelens dagar är räknade. Tio år ger han dem, sedan är det kört – och de spelutgivare som inte anpassar sig kommer få det svårt. Han talar om den enorma marknaden som öppnas när allt fler enheter i våra hem blir potentiella spelmaskiner, tack vare bättre hårdvara och strömmade spel.
Däremot tror inte Wada att Microsoft, Sony och Nintendo är de stora förlorarna – de är förberedda för det här redan. (mer…)