Nutopia

Arkiv för
Rovio

12 december

Angry Birds-filmen släpps 2016

Angry Birds
Angry Birds, det finska spelfenomenet, kan ingen ha missat. Men nu är det klart att filmen, den officiella spelfilmen (!?!), släpps 2016.
Som tur är handlar det inte om ett maskerad-drama utan det är en animerad spelfilm i 3D. Märkligt nog har Rovio valt att inte ta ombord partners såsom Disney, istället finansierar de filmen själva.
Vågat och häftigt. Men kommer den floppa? Vi får se.

13 oktober

PlayStation Store, finska spelunder och Angry Birds i veckan som gick på Spelbloggen

Under förgående vecka, eller den som faktiskt fortfarande pågår om man ska vara petig, kunde vi läsa om bland annat följande på nygamla Spelbloggen:

Mer läsning finns som alltid i Spelbloggens arkiv!

12 juli

Amazing Alex och Tiny Wings 2 – på samma dag!

I dag släpps Rovios nästa spel som inte är Angry Birds, nämligen Amazing Alex. Dessutom kommer efterlängtade Tiny Wings 2, som gläder oss genom att vara en uppdatering till befintliga Tiny Wings och således gratis för de av oss som redan har spelet. Kudos för det. Tiny Wings HD till iPad är däremot en ny app, samma sak som Tiny Wings men på din iPad och med stöd för två spelare på delad skärm.
Köplänkar följer:

Köp? Köp.

15 maj

Rovio följer upp Angry Birds med Amazing Alex


Angry Birds-skaparna Rovio planerar att släppa ett helt nytt spel, något som förvisso är en sanning med modifikation. Det blir inget nytt Angry Birds, men å andra sidan bygger det nya spelet, Amazing Alex, på det numera från App Store borttagna pusselspelet Casey’s Contraptions.
Läs vidare →

22 mars

20 februari

2 november

En halv miljard Angry Birds

Försök att förstå det här. Angry Birds har nu laddats ned över 500 000 000 gånger. Siffran säger förvisso ingenting om ifall det är unika nedladdningar, men likväl en milstolpe av rang. Det firar Rovio med den här promotionfilmen som även innehåller lite andra siffror de självmordsbenägna fåglarna åstadkommit, som att vi totalt sett spelat Angry Birds i ca 200 000 år.

24 maj

Nej, Rovios Peter Vesterbacka är inte spelbranschens framtid

Det finns en intressant artikel om fenomenet Angry Birds på Sydsvenskans webbplats. Klart läsvärd, så börja där du.
Läst färdigt? Så bra, välkommen tillbaka.
Rovios Peter Vesterbacka har mycket att säga om Angry Birds, spelbranschen och framtiden i artikeln. Det är, som synes, väldigt mycket sticka ut hakan över hans uttalanden – synnerligen kaxigt från ett företag som trots allt lever på ett storsäljande koncept. Hur länge håller det egentligen? Läs vidare →

19 maj

Angry Birds når 200 miljoner nedladdningar


Hallelujah! Det är ungefär vad jag tror att man vrålar på finska Rovio just nu. Studion bakom helt galet populära Angry Birds som nyligen nådde 200 miljoner nedladdningar till alla de olika smarta telefonerna. Denna siffra inkluderar alltså samtliga plattformar (då även renodlade spelplattformar som PSP) och även samtliga tre versioner av spelet, Angry Birds, Angry Birds Seasons och Angry Birds Rio. Läs vidare →

4 april

Rovio antar pajkastning från Nintendo

Något av det bästa jag vet är när etablerade branschmänniskor sitter på så mycket irritation över något att de inte längre kan hålla det inne. Då brukar det oftast komma ut under någon intervju eller ogenomtänkt scenframträdande, och så är bollen i rullning. Nintendos högsta höns, Satoru Iwata, hade tidigare i år anklagat iPhone och alla billiga spel till formatet för att förstöra värdet av spel idag, något som inte sågs med blida ögon av alla tusentals apputvecklare där ute, däribland finska Rovio som ligger bakom braksuccén Angry Birds. Läs vidare →