Rovio antar pajkastning från Nintendo

Share This Post

Något av det bästa jag vet är när etablerade branschmänniskor sitter på så mycket irritation över något att de inte längre kan hålla det inne. Då brukar det oftast komma ut under någon intervju eller ogenomtänkt scenframträdande, och så är bollen i rullning. Nintendos högsta höns, Satoru Iwata, hade tidigare i år anklagat iPhone och alla billiga spel till formatet för att förstöra värdet av spel idag, något som inte sågs med blida ögon av alla tusentals apputvecklare där ute, däribland finska Rovio som ligger bakom braksuccén Angry Birds.
Rovios Peter Vesterbacka – som tidigare uttalat sig om de dyrare mer sedvanliga spelen – kunde så klart inte låta bli att ta emot passningen från Iwata, och kontrar med en spikrak tåpaj som Nintendo nog får huka sig för genom följande utspel:

”Det är intressant att se folk som Nintendo säga att ”smarta telefoner” förstör spelindustrin. Men det klart, om jag själv försökte sälja plastbitar för $49 till folk så ja, då skulle jag också varit orolig. Men jag tror det är ett bra tecken att somliga är bekymrade, för från min synpunkt gör vi någonting rätt.”

Plastbitar minsann, det är vad Nintendos spelet har blivit i Vesterbackas ögon. Men alla får så klart köra sitt race, och det lär de fortsätta med att göra, för alla tjänar de sina pengar på olika sätt. Det är inte riktigt så att man kan säga att någon gör rätt eller fel så länge kulorna rullar in. Gör man bara ett tillräckligt bra spel så brukar det ju lösa sig självt till slut.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...