Nutopia

Arkiv för
Remedy

21 februari

Alan Wake går bra till PC


Alan Wake skulle bli en Xbox 360-exklusiv titel, det var i alla fall vad Remedy inledningsvis försökte intala sig själva, och oss. Men det höll inte hela vägen. Nu, så här två år efter att spelet först gjorde debut på Microsofts konsol, släpps Alan Wake till PC. Och det är nog de finska utvecklarna glada för. Enligt Gamasutra har titeln på bara två dagar tjänat in såväl produktions- som marknadsföringskostnaderna.
Remedys Aki Jarvilehto ger oss inga exakta siffror, men berättar ändå att spelet sålt väldigt bra:

Vi är väldigt glada över försäljningen, och att ta förstaplatsen på Steam vid releasen var inget annat än något helt otroligt.

I morgon släpps dessutom nya Alan Wake’s American Nightmare till Xbox 360 som en Xbox Live Arcade-exklusiv titel, än så länge. Alan Wake-fans får vänta med att fälla ned ståpälsen ett tag till.

14 december

Alan Wake till PC trots allt?


Sajten Rock Paper Shotgun postade nyligen ett rykte om att Alan Wake kanske är på väg till PC trots allt. Remedys Aki Järvilehto ska till en finsk sajt ha sagt följande angående deras mörka thrilleraction:

Vi har fått feedback från väldigt många PC-spelare, och jag måste erkänna att vi på något sätt ignorerat det. Låt se ifall vi någon gång inom en snar framtid kan ha positiva nyheter angående datum.

Bekräftelse eller ej? Döm själv. Men medan datorspelarna envetet väntar vidare på Alan Wakes första äventyr ser Xbox 360-ägarna fram emot fortsättningen, Alan Wake’s American Nightmare, som nyligen utannonserades på Spike Video Game Awards.

8 november

Här är nya Alan Wake

Igår skrev vi om hur nästa Alan Wake-spel går 100% digitalt, då hintade vi även om att den första bilden från det nya spelet skulle dyka upp samma dag, och så blev det. Skåda nya Alan Wake, och visst står det Night Springs på skylten där bakom. Spännande värre. Men är inte halsen hans lite väl lång? Officiell utannonsering sker den 10 december.

Via Gameinformer.

7 november

Nästa Alan Wake bekräftat digitalt


Nästa Alan Wake-spel, även det utvecklat av finska Remedy, kommer att släppas digitalt via Xbox Live Marketplace. Att spelet, som det ser ut nu, endast kommer finnas tillgängligt för nedladdning och inte på skiva i butik är dock inte som ska oroa fansen, enligt Remedys community-chef Peter Papadopoulos. Papadopoulos säger att spelet är strukturerat som ett fullprisspel, komplett med en ”imponerande” story som expanderar händelserna i det första spelet på några intressanta sätt, och ger oss sin bekräftelse på att allt är frid och fröjd. Läs vidare →

20 maj

Är detta nya Alan Wake?


Remedy har klargjort att de jobbar på ett nytt Alan Wake, så mycket vet vi. Men när de sa att det varken rörde sig om DLC till originalet eller en regelrätt uppföljare så började vi undra. Nu cirkulerar det dock ett rykte som kan bringa klarhet i frågan. Läs vidare →

12 maj

Det kommer mer Alan Wake


Alan Wake, ett spel undertecknad testade här på Spelbloggen för ett tag sedan. Intrycken då var kanske inte de allra mest positiva, men jag måste villigt erkänna att jag ändå är sugen på mer, och mer ska det uppenbarligen bli. Men hur? För Finska Remedy är så lagom kryptiska när de pratar om det nya projektet. Läs vidare →

31 maj

Alan Wake – en dröm eller verklighet?


Alan Wake är här, och som vi har väntat. Ja, kanske inte med entusiasm alla gånger, men väl jäkligt länge. Det är en drömsk, lätt nerdrogad berättelse som finska Remedy serverar oss med Alan Wake. En slutkörd författare och hans försök till snygga fru splittras av mörkrets krafter när de flytt undan hysterin som storstadslivet innebär, och det är bara Alan själv som kan ställa allt till rätta igen, eller? Läs vidare →