Arkiv för PopCap

Electronic Arts har köpt PopCap för $750 miljoner

Thord D. Hedengren

Ryktena visade sig vara sanna, för nu är det bekräftat att Electronic Arts har köpt PopCap. Det betyder att populära varumärken som Plants vs. Zombies, Peggle och Bejeweled nu kommer bära EA-loggan. Det betyder däremot inte att det blir Plants vs. Zombies ’12, i alla fall inte om man ska tro PopCaps PR-maskin Garth Chouteau som lovar att det är business as usual när Kotaku pratar med honom.
Men blir det verkligen business as usual? Självfallet inte, för även om PopCap är ett framgångsrikt företag så förväntar sig EA tveklöst mer, i alla fall efter att ha betalat så mycket som $750 miljoner (4,9 miljarder kronor) för företaget. (mer…)

Bejeweled 3 utannonserat, släpps i december

Thord D. Hedengren

PopCap har utannonserat uppföljaren till tre i rad-herren på täppan, Bejeweled 2. Den fantasifulla titeln på spelet blir Bejeweled 3 och du kommer spela det redan i december, den 7 faktiskt, på popcap.com samt andra spelportaler. Gissningsvis kommer det gå att köpa spelet snart därefter, åtminstone till PC och Mac. (mer…)

Tio år med Bejeweled

Thord D. Hedengren


Matcha tre färger-pusselspelen hade inte varit vad de är idag utan Popcaps Bejeweled. Det var definitivt inte först, och knappast bäst heller, men genomslaget blev enormt. Det pusslades i webbläsaren, på mobiltelefonen, och på den vägen är det. (mer…)

Plants vs. Zombies – trädgårdsmästeri utan gröna tummar

Rickard Olsson


Löjligt populära utvecklaren Popcap har relativt nyligen lanserat sin egen tolkning av tower defense-genren till Apples bärbara maskiner, och jag kan redan nu avslöja att Plants vs. Zombies gör sig alldeles förträffligt på min lilla iPod, eller någon annans för den delen också. (mer…)