Plants vs. Zombies – trädgårdsmästeri utan gröna tummar

Share This Post


Löjligt populära utvecklaren Popcap har relativt nyligen lanserat sin egen tolkning av tower defense-genren till Apples bärbara maskiner, och jag kan redan nu avslöja att Plants vs. Zombies gör sig alldeles förträffligt på min lilla iPod, eller någon annans för den delen också.
Man ska, kort och gott, skydda sitt hus från vågor av sakta men säkert framstapplande zombies. Dessa kommer i rader om fem, så det gäller att jämnt fördela sina anfallsstyrkor för bästa försvar, i det här fallet plantor av olika slag som automatiskt och konstant bombarderar allt inom räckhåll.
Även om spelet skiljer sig från många andra titlar inom genren rent designmässigt känner man sig aldrig vilsen på något sätt. Det är rättframt dödande, med försvar som måste anpassas efter typen av anfallande odöda vare sig de kommer gåendes, springandes, simmandes, flygandes eller körandes. Dock är antalet växter som kan väljas i varje omgång begränsat, så studera fienderna noga inför varje runda då en enda miss kan vara skillnaden mellan vinst och förlust.

Men okej. Det ska erkännas att spelet sällan bjuder på alltför hårt motstånd, vilket kanske kan ses som en nackdel av några. Men det jag mest vill lyfta fram och varna för är att om man spelar på någon maskin som är äldre än iPhone 3GS (eller senaste generationen av iPod 32/64 GB) så är det på gränsen till att spelet i princip avlider när det händer för mycket samtidigt. Vi snackar diabildsvarning, något som jag finner ytterst märkligt då det inte är särskilt grafiskt avancerat på något sätt. Kanske att det kan optimeras med tiden, men i skrivande stund har ännu inget hänt.
Men än dock, har man överseende med detta så är det inget annat än ett fantastiskt roligt litet spel för vem som helst att avnjuta. Nästan så att jag skulle vilja klassa det som något mer än bara rent tidsfördriv, som så mycket annat till formatet. För det här tar jag till och med fram vissa stunder då jag inte måste slå ihjäl tid i väntan på något annat, och bara det är stort för ett iPhone-spel.
Betyg: 4 av 5

Rickard testade version 1.0 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...