Arkiv för Plants vs Zombies

Skulptur av Plant vs. Zombies-zombie

Malin Jonsson


Via Deviantart.

Plants vs. Zombies till iPhone uppdaterat

Thord D. Hedengren

Nio nya spellägen som kan låsas upp Crazy Daves butik (behöver du mynt så kan de köpas för riktiga pengar) samt nya achievements till Game Center är bland nyheterna. Faktum är att spelare av datorversionen nog känner igen saker som Beghouled Twist och Bobsled Bonanza, de finns nämligen med där. Man skulle kunna säga att det är en ganska stor uppdatering, och den kostar inte en spänn (själva spelet kostar fjuttiga 7 kr) – såvida du inte är lat och inte orkar spela ihop alla mynten för att kunna köpa de nya minispelen av Crazy Dave. Då blir det några sjukronor till. (mer…)

Electronic Arts har köpt PopCap för $750 miljoner

Thord D. Hedengren

Ryktena visade sig vara sanna, för nu är det bekräftat att Electronic Arts har köpt PopCap. Det betyder att populära varumärken som Plants vs. Zombies, Peggle och Bejeweled nu kommer bära EA-loggan. Det betyder däremot inte att det blir Plants vs. Zombies ’12, i alla fall inte om man ska tro PopCaps PR-maskin Garth Chouteau som lovar att det är business as usual när Kotaku pratar med honom.
Men blir det verkligen business as usual? Självfallet inte, för även om PopCap är ett framgångsrikt företag så förväntar sig EA tveklöst mer, i alla fall efter att ha betalat så mycket som $750 miljoner (4,9 miljarder kronor) för företaget. (mer…)

Plants vs. Zombies – trädgårdsmästeri utan gröna tummar

Rickard Olsson


Löjligt populära utvecklaren Popcap har relativt nyligen lanserat sin egen tolkning av tower defense-genren till Apples bärbara maskiner, och jag kan redan nu avslöja att Plants vs. Zombies gör sig alldeles förträffligt på min lilla iPod, eller någon annans för den delen också. (mer…)