Nutopia

Arkiv för
Bergsala

24 mars

Det är inte för sent att få tag på en Nintendo Classic Mini: NES


På systersidan Spelbloggen kan du idag läsa om Nintendo Classic Mini: NES, den lilla NES:en med 30 inbyggda spel som varit närmast hopplös att få tag på sedan den släpptes den 11 november förra året. Ryktet säger att den ska vara tagen ur produktion, men så är alltså inte fallet enligt nordiska distributören Bergsala:

Den globala produktionen av Nintendo Classic Mini: NES pågår fortfarande och Nintendo har inte har satt något officiellt slutdatum för den produkten. Vi som Nintendo-distributör i Norden får dock inte beställa några fler än de leveranser som redan är fastställda och som kommer in nu under våren. Det är den info vi har i dagsläget.

Läs hela posten och lägg en förhandsbokning om du har rosaskimrande drömmar om 8-bitarstiden.m

7 februari

Då Pit var Pete


Den 15 februari 1988 släpptes ett av undertecknads absolut favoritspel till Nintendo Entertainment System, eller NES som maskinen kallas i vardagligt tal. Det var i vanlig ordning Bergsala som tog spelet till Sverige, men några månader innan releasen av fantastiska Kid Icarus fick vi se detta nostalgiosande informationsblad. Läs om bakgrunden till spelet och spana in den lagom retrofyllda illustrationen av Pit. Förlåt, Pete… Läs vidare →

13 december

Bergsala meddelade nyss genom Twitter att Mario Party 9, PokéPark 2 och Kid Icarus: Uprising släpps i mars nästa år. Snart dags för den lille pitten att spänna bågen igen, alltså.

9 november

Då The Legend of Zelda firar 25 år i år passar Nintendo och Bergsala på att hylla detta med att släppa en ny, exklusivt designad Nintendo 3DS i paket med The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D. Till Sverige kommer paketet den 25 november.

25 oktober

Fler 3DS-färger till Sverige i höst


Det är inte bara Japan som får ta del av fler Nintendo 3DS-färger. Bergsala meddelar nu att den rosa och den vita modellen även kommer till Sverige i höst. Den 18 november kommer Coral Pink, alltså rosa, och den släpps allra först i ett paket tillsammans med Nintendogs + Cats. Endast maskinen kommer att säljas separat, men först ”senare under året”, enligt Bergsala. Den vita modellen, Ice White, följer samma mönster och släpps som ett paket tillsammans med Super Mario 3D Land den 25 november, för att senare komma som fristående enhet. Färger är kul, vitt också.

20 juni

Bergsala kommenterar Arbeit Macht Frei-historien

Patrik Johansson på Bergsala, den svenska distributören för Nintendos produkter och även företaget som sköter om nintendo.se, kommenterar Arbeit Macht Frei-historien så här:

Personen som la upp den länken var inte så insatt i den frasens historiska bakgrund. Så det var ett olyckligt misstag. Länken finns inte kvar längre.
Vi beklagar förstås detta.

Det var ett misstag alltså, föga förvånande. Framöver kanske man använder sig av numeriska testlänkar istället för att råka ut för den här typen av fadäser.

19 juni

21 maj

2 juni

Den 18 juni prissänks Nintendo DS och DSi i Sverige

Det är inte bara japanerna som får billigare Nintendo DS och DSi, det blir även prissänkningar i Sverige. Detta enligt Patrik Johansson på svenska Nintendo-distributören Bergsala, som dessvärre även meddelar att det inte är tal om några nya färger på DSi XL för tillfället. Kanske lika bra, färgvalet på de nya DSi LL-modellerna (alltså XL) var väl inte det mest tilltalande Nintendo tryckt ur sig. Läs vidare →