Nutopia

Dead or Alive: Dimensions släpps inte i Sverige


Det bystiga fajtingspelet Dead or Alive: Dimensions till Nintendo 3DS kommer inte att släppas i vare sig Sverige, Norge eller Danmark enligt Eurogamer. Anledningen till detta? Spelet kan bryta mot svensk lag om barnpornografi!
Upprinnelsen ska ha varit att en person anmärkte på att man kunde fotografera några av tjejerna i spelet som utges för att vara under 18 år i utmanande positioner. Därmed kan spelet alltså gå emot lagen som säger att man måste vara myndig för att få delta i ”situationer” som dessa. Att det rör sig om ett spel med fiktiva karaktärer spelar ingen roll och den svenska Nintendo-distrubutören Bergsala vek sig direkt.
Nintendo Europa har alltså beslutat sig i frågan, så för er som vill spela Dead or Alive: Dimensions gäller det att importera från något annat EU-land där Nintendo tydligen vågar ta risken, eller där det inte spelar någon roll.
Undertecknad har naturligtvis svårt att se allvaret i detta med tanke på alla andra spel i serien som gått igenom, men det är å andra sidan inte första gången som Dead or Alive-tjejerna är på moraltapeten.