Den 18 juni prissänks Nintendo DS och DSi i Sverige

Share This Post

Det är inte bara japanerna som får billigare Nintendo DS och DSi, det blir även prissänkningar i Sverige. Detta enligt Patrik Johansson på svenska Nintendo-distributören Bergsala, som dessvärre även meddelar att det inte är tal om några nya färger på DSi XL för tillfället. Kanske lika bra, färgvalet på de nya DSi LL-modellerna (alltså XL) var väl inte det mest tilltalande Nintendo tryckt ur sig.
Prissänkningen är drygt två veckor bort enligt Johansson.

Nintendo och dess underdistributörer kommer att sänka priset mot återförsäljarna från och med den 18 juni. Sen är det förstås upp till butikerna att välja när de vill börja sänka sina priser.

I realitet betyder det förstås att priset pressas ned, med hur mycket återstår dock att se, liksom om någon tänker tjuvstarta. Men om du tänkt införskaffa en DSi XL så finns det dessvärre ingen anledning att vänta:

Nintendo säger att de sänker priset för att göra DS och DSi tillgängliga för ännu fler konsumenter. DSi XL kommer dock ligga kvar på samma prisnivå som tidigare.

Tajmingen för prissänkningen är bra, dels för att sommaren är de bärbara formatens tid, och dels för att Nintendos DS-uppföljare 3DS självfallet kommer dra en hel del intresse när man visat upp den på E3. Spelmässan infaller nämligen dagarna innan prissänkningen, så kanske är det här ett tecken på att 3DS kommer lagom till julhandeln? Vi får se, oavsett vilket så känns prissänkning som ett betydligt bättre drag än att ge bort nedladdningsbara spel, som Sony har valt att göra med PSPgo.

Related Posts

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...

Audacity för Windows

Om du är en fena på ljudredigering vet du...

Spelplattformen Steam

Steam är en spelplattform online som utvecklats av Valve...

7-Zip för Windows

7-Zip är ett av de mest populära komprimerings- och...

VLC Media Player for Windows

VLC Media Player är en mångsidig och kraftfull mediaspelare...