Nutopia

Reckless Racing – när underhållning förlorar sitt värde

Konstig rubrik kanske? Men i det här fallet är det allt annat än dåligt. För bara 22 kronor får man i Reckless Racing till iPhone så mycket värde att det nästan känns som ett rån. Ni som minns den gamla klassikern Ignition där man brände runt med små bilar i pittoreska polygonlandskap kommer att känna igen er omedelbart i Reckless Racing. Det är som att komma hem igen, fast denna gång har mamma även bakat bullar vars doft spridit sig i huset. Ungefär så glad blir jag av det här.
Ett finns ett gäng bilar i olika former med varsin bondlurkig förare till, alla med samma förutsättningar och kontroll. Banorna är små men både färgglada och otroligt skarpa på framför allt iPhone 4:s Retina-skärm. Det hackar till lite emellanåt, vilket är synd, men det gör ändå inte så himla mycket i slutändan. Tillsammans med fem motståndare bränner jag gummi på asfalt och slirar loss i gruskurvorna, allt till lite anonyma men ändå närvarande banjoriff. Perfekt för hela stilen.

Det är regelrätt racing där det gäller att komma först i mål, men det finns också lite varierande uppdrag att välja där man bland annat ska hämta och lämna av saker på tid. Spelet är inte överdrivet svårt ens på de tuffaste nivåerna, men fortfarande fruktansvärt kul även när man klarat av allting. Då kan man självklart också tävla mot sina egna bästa varvtider.
Reckless Racing är inget annat än ren lycka i miniformat. Se till vad du får på PlayStation Network eller Xbox Live idag för 22 kronor och ställ det mot det här. Helt galet. Köp!
Betyg: 5 av 5

Rickard testade version 1.1.5 • Köp från AppStore