Angry Birds Halloween – bara mer

Share This Post

Angry Birds blev snabbt ett fenomen på App Store, och säg den som idag inte hört talas om spelet. Skjut fåglar mot långfingriga grisar, that’s it. Man skulle ju dock kunna ta och utveckla det lite grann i alla fall, om nu någon fortfarande känner att saker och ting är en aning diffusa. Angry Birds är ett spel där man med hjälp av en slangbella ska skjuta ett gäng olika fåglar mot ett par grishuvuden på andra sidan banan och försöka förinta dessa antingen genom direktträffar eller via kvaddat material som regnar ned på dem efter fåglarnas störtdykningar. Grisarna är alltså många gånger placerade mitt bland massa bråte i form av bland annat stenar och plankor, så det gäller att nyttja de få försök man har på sig väl för att komma åt allihop.
Fåglarna har dessutom olika egenskaper. Vissa är stora och tunga, andra små och snabba. En del släpper bomber och andra sprider sig, och så vidare. En varierad arsenal kan tyckas, men varje bana har ett förutbestämt antal och artbestämda fåglar, så man får tänka till emellanåt. Alla grisar måste bort, annars är det bara att göra om. Det är lätt att bli sittandes ibland, för att det kan vara klurigt, men mest för att det är så tokigt underhållande.

Angry Birds Halloween är mer av samma sak, fast i Halloween-kostym. Personligen gillar jag inramningen här bättre. Det är myspysigt rakt igenom och fåglarna kraxar så där härligt förbannade. För sju kronor är det inget att snacka om, Angry Birds och Angry Birds Halloween är en självklarhet i varje iPhone och iPod touch där ute.
Betyg: 5 av 5

Rickard testade version 1.0.0 • Köp från AppStore

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...