Dead Rising 2: Case 0 – bekant men finslipat

Share This Post


Rickard recenserade nyligen Dead Rising 2, men innan du börjar att spela det bör du införskaffa dess glorifierade ”demo”, Dead Rising 2: Case Zero. Lita på mig, det är väl värt pengarna!
Case 0 utspelar sig mellan händelserna i Dead Rising och Dead Rising 2. Det introducerar den nya protagonisten Chuck Greene och hans dotter Katey. Rickard presenterar dem rätt väl i sin recension, så jag går inte djupare in på det här. Handlingen fokuserar på att de två hamnar i en liten sömnig småstad i Nevada. Där måste Chuck finna en dos Zombrex till sin dotter så hon inte blir förvandlad till en zombie. Därefter måste han fly med Katey innan militären hinner sätta staden i karantän.

På många sätt är Case 0 precis som de båda andra Dead Rising-spelen sett till upplägg och spelkontroll. Du vet alltså vad du betalar för när du laddar ned det till din konsol. Ja, det är DLC, men nej, du behöver inte köpa något av spelen för att kunna spela det.
Det finns dock en del nyheter för de som spelade originalspelet. Till exempel har du nu möjligheter att kombinera föremål för att skapa olika sorters vapen. Det är inte bara en rolig sak, utan även något som är nödvändigt om du vill levla din karaktär (eftersom vanliga vapen inte ger särskilt mycket erfarenhetspoäng). En annan sak är att du nu har möjligheter att göra olika sparfiler, till skillnad från den kritiserade sparfunktionen som fanns i originalet.

Det som jag gillar mest är dock att AI:n för de personer du ska rädda faktiskt fungerar till skillnad från i Dead Rising. De kan försvara sig själva och är inte hjälplösa våp. Irritationsmomentet över att personer springer in i zombiehärden och dör istället för att springa runt den är över. Det förhöjer spelglädjen rejält. I övrigt är emellertid det mesta sig likt.
Case 0 är lagom stort och sammanhållet för att både fungera som en presentation av Dead Rising 2, och stå på egna ben. Det är billigt, roligt och de flera olika sluten uppmuntrar till flera omspelningar. Jag gillar verkligen det här upplägget att introducera ett nytt spel istället för att bara slänga upp en demo. Låt oss hoppas på mer sådant!
Gillar du Dead Rising är det här ett givet köp. Särskilt om du ska spela tvåan, då du kan samla ihop pengar och nå level 5 som du sedan kan importera till Dead Rising 2.
Betyg: 4 av 5.

Related Posts

Den kompletta guiden om ChatGPT – allt du behöver veta!

Välkommen till denna omfattande guide om ChatGPT – den...

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...