Jag gillar popcorn, så när Malin skickade länken till den här artikeln som proklamerar att popcorn är nyttigare än grönsaker är det svårt att inte bli smått euforisk. Artikeln baseras på kemiprofessor Joe Vinson.
Han [kemiprofessor Joe Vinson] menar att en portion popcorn ger mer än 70 procent av det dagliga intaget av fullkorn och då genomsnittspersonen får i sig endast hälften av vad som behövs kan popcorn fylla denna lucka på ett väldigt trevligt sätt.
Fullkornet kommer från skalet, och är tydligen bra.
Dessvärre är allt inte guld och gröna skogar, som vanligt:
Mickropopcorn består i regel av 43 procent fett jämfört med 28 procent fett om man tillagar popcornen själv. Så var försiktig med mängden salt, smör och olja då dessa kan förvandla guldsnackset till en fett- och kaloribomb.
Det blir till att återgå till den gamla goda popcorntillagningsmodellen då.