PlayStation Plus kan vara goda nyheter för Xbox Lives guldmedlemmar

Xbox 360-spelare är vana vid att betala, det har vi gjort sedan första början eftersom onlinespelande kräver ett guldkonto, och därmed en rätt så rejäl slant varje år. Vissa av oss har kanske sneglat avundsjukt på Sony och PlayStation 3 – onlinespelande där kostar nämligen ingenting, istället kan PS3-ägarna lägga sina surt förvärvade slantar på fler spel, snarare än att betala för att få spela med vännerna över nätet.
Och nu får de PlayStation Plus, ett betalkonto som kostar ungefär som Xbox Live men som ger gratis spel från PlayStation Store och annat godis. Utöver onlinespelandet och allt det där som redan ingår då, förstås.
Var är rättvisan i det?
Ingenstans förstås, det var ingen som sade att det skulle vara rättvist. Xbox Live kommer fortsätta kräva guldmedlemskap för onlinespelande, och PS3-spelarna kan fortsätta köra gratis. Enda skillnaden är att man nu, om man är böjd åt PlayStation-hållet, kan betala lite extra varje år för nedladdningsbart godis, förtur i betor och liknande.
Men vet ni, det kan mycket väl komma till Xbox Lives guldmedlemskap med (och är redan på sätt och vis – förtur till demoversioner och betor händer). Kanske är det här den press på Microsoft som behövs för att guldkontot ska kryddas ytterligare litegrann. I USA kan man i och för sig skryta med ESPN och annat kul som mervärde, men vi har inte riktigt fått så mycket sådant i Europa i allmänhet och i Sverige i synnerhet.
Extrapris på några Live Arcade-spel varje månad vore trevligt plåster på såren för guldmedlemmar, inte sant? Kanske rentav ett spel på köpet en gång i månaden…
Man kan ju alltid drömma, men PlayStation Plus kan vara goda nyheter för Xbox Lives guldmedlemmar bara för att det finns, och följande fråga ställs till Microsoft: varför får inte vi det här?
Det är en tanke i alla fall.

Thord D. Hedengren

Spelveteran som tidigare startat såväl TVspel.nu som Kong och Spelbloggen. Numera författare, journalist, entreprenör, och VD på webbyrå - bland mycket annat!

  1. ”Extrapris på några Live Arcade-spel varje månad vore trevligt plåster på såren för guldmedlemmar, inte sant?”
    Det finns redan. 😉

  2. Klart det gör, liksom demo- och betagrejorna, men i mer organiserad skala vore trevligt. En fast rabattsats på X spel varje månad.

  3. Organiserat är det ju redan, men om nyckelordet är ”mera” så ser jag det som konsument aldrig som ett fel. Alternativet som Sony presenteras har ju en del fördelar som XBL inte har. 🙂