DJ Hero – zigizigzagzigizag

Share This Post


Musikspel har för mig alltid varit en aningen tvivelaktig genre. Samtidigt som jag aldrig riktigt brytt mig om Guitar Hero med kloner och finner avsky för karaoke i nyktert tillstånd finns det ändå en del tonberikade titlar jag har hur kul som helst med. DJ Hero är ett av dem.
Kanske var det inte så konstigt. Jag har spelat DJ Max Portable sönder och samman på min PSP, och även om man inte direkt spelar något instrument i något av spelen känns det som att man kontrollerar låtarna på ett helt annat sätt. DJ Hero lyckas verkligen fånga känslan av att vara i kontroll. Turntable-kontrollen är ditt redskap och musiken är din slav.
Jag erkänner att jag var skeptisk till en början, men det tar inte många mixar innan jag är fullständigt övertygad. Soundtracket är otvivelaktigt det bästa jag någonsin hört, med allt från Justice och Daft Punk till mer old school i Jackson 5, och det roliga är att man har lyckats så otroligt bra med genreöverskridande mixar. Ett fantastiskt arbete som verkligen levererar ett realistiskt och spännande DJ-underlag.
Man bör ha klart för sig att kontrollen självklart är förenklad. När man scratchar räcker det med att man rör skivan fram och tillbaka lite hur man vill, om inte en specifik riktning är angiven, och enkla knapptryck ersätter andra funktioner och inslag i låtarna. Däremot blir spelet snabbt skoningslöst svårt när man väljer att ta steget upp till hard som är det mer naturliga spelläget. Medium fann jag alldeles för enkelt, det händer lite för lite och man kommer inte riktigt in i musiken på samma sätt. Men här måste man låta spelet få lite tid, för innan man vänjer sig vid det högre tempot och de allt krångligare kombinationerna kommer svärord och misstag att gå omlott med varandra på löpande band. Misstag som givetvis fortsätter då spelet otaliga omspelningar till trots bjuder på riktigt fingerdödande kombinationer.

Online kan du spela också, om du känner för det. Utmana en vän och ni spelar samma låt mot varandra på samma gång. Högst poäng vinner. Det svåra här är att låta bli att snegla på motståndarens poäng för man vill väldigt gärna veta hur man ligger till mest hela tiden, men släpp din skiva med blicken för några hundradelar av en sekund och det kan få förödande konsekvenser. Fokus är sannerligen A och O i DJ Hero.
Bortser man från de lite mer ointressanta mixarna har man här ett musikspel som inte bara går sin egen väg och inte liknar något annat, det bjuder dessutom på oslagbar musik som bara den är värd att lyssnas på för sig, utan att man ens spelar. Varma rekommendationer för nästan vem som helst.
Betyg: 4 av 5

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...