Nintendo 3DS fortsätter uppåt i Japan

Share This Post

För andra veckan i rad har Nintendo 3DS sålt mer än föregående vecka i Japan, vilket gör att försäljningen av konsolen nu kan antas ha planat ut något. Det är inga stora siffror vi pratar om, men ändå ett litet steg i rätt riktning för Nintendo som fortfarande saknar betydande mjukvara till maskinen.
Golden Week är alltså numera slut i Japan, den föregående veckan som alldeles för många japaner har ledigt under och hittar på allt som går att hitta på. Dock steg inte försäljningen av spel särskilt mycket, den sjönk faktiskt på flera håll istället.
Nintendo 3DS går dock från ca 28 400 till dryga 29 100. Inte någon ökning att tala om, kan tyckas, men det är viktigt att konsolen hittar balans i försäljningen, och det går i alla fall inte nedåt. Och med tanke på att det bäst säljande 3DS-spelet (Nintendogs) just nu endast såldes i knappt 10 000 exemplar så är det en fin siffra.
PSP är som vanligt herren på täppan trots att maskinen såldes i ca 22 000 exemplar färre under Golden Week än veckan därpå igen. ”Endast” dryga 55 000 jämfört med 77 000, vilket ändå är en helt fantastisk siffra för så pass utdaterad hårdvara. Sony har dock inga problem med spel till konsolen, vilket så klart är den stora anledningen till varför PSP säljer så bra.
Däremot kämpar de lite med PlayStation 3 som tappar ca 3 000 enheter och går från knappa 24 000 till knappa 21 000. Det är dock i runda slängar dubbelt så många som vad Wii mäktar med, Nintendos snart förpassade konsol som bara går från knappt 11 000 till ungefärliga 11 500.
Samtliga Nintendo DS-varianter såldes i totalt 19 500 exemplar medan Xbox 360 fortsätter att harva med ca 3 400, vilket är ett tapp med 600 maskiner från föregående vecka. Inte så många, men procenten blir desto högre när siffrorna redan är så låga.
Slutligen, fantastiska PlayStation 2 håller sig fortfarande kvar på listorna med småblyga 1 700 konsoler. Betänk då att maskinen faktiskt släpptes för elva år sedan.
Vi fortsätter den japanska sifferjakten nästa vecka, och då ska det bli spännande att se om Nintendo kan hålla i Nintendo 3DS-försäljningen.

Related Posts

Den kompletta guiden om ChatGPT – allt du behöver veta!

Välkommen till denna omfattande guide om ChatGPT – den...

Så här laddar du ner Youtube-klipp till MP3-filer

Vill du ta dina favoritlåtar och klipp på Youtube...

Så uppdaterar du drivrutiner i Windows 11

När du äger en dator med Windows 11 behöver...

Ladda ner Windows 11

Windows 11 är den senaste versionen av operativsystemet Windows...

Hur du spelar in Twitch på din PC

Twitch är en mycket populär webbplats som främst används...

Hur man spelar in innehåll från Hulu hur lätt som helst

Du kommer nu att få lära dig hur man...
Föregående artikel
Nästa artikel