Nutopia

Tesla Wars – lite kärlek

Jag kunde inte låta bli. Jag måste helt enkelt få berätta lite om hur kul jag har med det lilla och busenkla Tesla Wars till min iPhone.
Jag hade inga förhoppningar alls. Spel av den här typen kan ju vara underhållande i omgångar, men några långkörare är de inte. Tesla Wars fick jag lägga ifrån mig endast för att skriva de här raderna. Så kul har jag, trots att jag gör samma sak om och om och om igen.
Premissen är enkel. Du har ditt Teslatorn i mitten av skärmen, och det ska du försvara. Inte med näbbar och klor som man brukar säga, utan med elektricitet.
Det kommer hela tiden anstormande vågor av små självmordsbenägna streckgubbar med olika egenskaper. Tryck på dem för att rosta, så enkelt är det. Men det gäller att vara snabb i fingrarna, för attackerna blir allt större och allt snabbare ju längre spelet lider.
Då ska man uppgradera, så klart.
Du får pengar för varje runda. Dessa spenderar du på ökad kraft, mer hälsa, specialeffekter och sådant. Det behövs, för när det är som värst gäller det att vara väl förberedd. Och ännu snabbare i fingrarna!

Så enkelt, så briljant, så underhållande. Jag vet inte om det är just enkelheten jag faller för, eller det faktum att streckgubbarna verkligen dör så brutalt med likdelar som flyger lite överallt på skärmen. Men en sak är i alla fall säker. För 0 kronor är Tesla Wars inget annat än lite vardagslyx i praktisk förpackning.
Testa du också!