Nutopia

Microsoft fortsätter satsningen på iOS


Hur märkligt det än må låta så verkar Microsoft onekligen ha förstått det här med iOS. Varför kämpa emot när man istället kan flyta medströms och tjäna på det? Företaget har redan släppt en Xbox-kompanjon till formatet med vilken man kan logga in med sin Xbox Live-profil och lattja runt lite smått. Vi vet också att MS tänker ta sitt populära Office-paket till iPad, något för att direkt konkurrera med Apples egna Pages. Men det tar inte stopp där. Nu satsar Microsoft även på spel när de släpper sitt tidigare Xbox- och Kinect-exklusiva Kinectimals till iOS.
Det blir nu möjligt att kela och leka med våra små vildkatter var vi än befinner oss, och inte behöver man längre omöblerade vardagsrum för att ha plats att göra så heller. Som bonus kan ägare av spelet till Xbox 360 låsa upp fem nya katter via telefonen.
Intressant är det, för även om Microsoft kommer att tjäna kulor på det här draget så stärker de bara konkurrensen mot sin egen Windows Phone som annars hade varit det självklara och exklusiva valet. Men det är kul att se, för sådant här gör världen lite öppnare, lite bättre och lite roligare. Bra, Microsoft.
Kinectimals finns nu på App Store och kostar 22 kronor.