Nutopia

Arkiv för
Windows Phone

15 december

Microsoft fortsätter satsningen på iOS


Hur märkligt det än må låta så verkar Microsoft onekligen ha förstått det här med iOS. Varför kämpa emot när man istället kan flyta medströms och tjäna på det? Företaget har redan släppt en Xbox-kompanjon till formatet med vilken man kan logga in med sin Xbox Live-profil och lattja runt lite smått. Vi vet också att MS tänker ta sitt populära Office-paket till iPad, något för att direkt konkurrera med Apples egna Pages. Men det tar inte stopp där. Nu satsar Microsoft även på spel när de släpper sitt tidigare Xbox- och Kinect-exklusiva Kinectimals till iOS. Läs vidare →

30 november

Testa Windows Phone på din iPhone eller Android

Microsoft visar att de faktiskt har något innanför pannbenet. Med hjälp av HTML 5 har man byggt en webbplats som demonstrerar hur Windows Phone känns att använda, och den fungerar utmärkt på såväl en iPhone som en modern Android-telefon. Nu är det förstås bara ett demo, och du får inte se hur det ser ut med din egen telefondata, men intressant oavsett vilket.
Testa själv på aka.ms/wpdemo (fungerar dessvärre inte på en dator, bara på mobila webbläsare – men du kan så klart lura den) och se om Windows Phone är något för dig nästa gång du shoppar efter mobiltelefon.

22 november

Ny dashboard till Xbox 360 i december


Den 6 december sjösätter Microsoft den nya dashboarden till Xbox 360. Med den kommer ett helt nytt utseende, bättre röststyrning med Kinect och möjligheter att dela med sig via Facebook. Ytterligare ett steg mot integrationen med Windows 8 och Windows Phone, kan man tänka sig. Personligen vet jag inte vad jag ska tro, tycker nämligen dagens upplägg fungerar ypperligt. Men visst, utveckling är bra skit, så länge det inte är invecklad sådan.
Via Engadget.