Matilda Svensson – vinnare vecka 26

Share This Post

Jag är Matilda Svensson, född 1993 till Karlshamn men hade mycket hellre bott i en större stad och i ett varmare land. Jag är glad, envis och social och tycker om att träffa fina människor, fester, myskvällar och att spela musik! Sen är jag så klart väldigt intresserad av make-up, skönhet och mode, vilket avspeglas tydligt i min blogg! Det och musiken är de konstarter jag brinner mest för! Jag läser naturvetenskaplig linje på gymnasiet men intresserar mig snarare för människor än djur och natur.
Vad var det som fick dig att börja blogga om just smink och mode?

I ca två år tidigare hade jag bloggat om min vardag utan större framgångar, jag menar, jag har faktist inte ett jätteintressant liv utan är rätt vanlig. Även om jag tycker väldigt mycket om att skriva och är rätt duktig på det känner jag att skriva, så som jag är bra på att skriva, är att öppna sig för mycket för, ja, vilken som helst! Jag har alltid haft intresset för mode och make-up och det började väl med att jag la upp någon outfit-bild och snälla människor började ge mig komplimanger för min stil! Då blev det en del mode i min blogg.
När jag sedan blev duktigare på detta med make-up, började studera färglära och hud/hårvård och samtidigt blev mer intresserad av träning och hälsa blev det automatiskt att det dök upp mer sånt i bloggen. Då bloggade jag på veckorevyn. I takt med att fler och fler ville bli sminkade av mig ökade lusten att blogga om just smink och dessa ämnen! Sedan blev jag erbjuden att blogga på Scenbloggen och sedan dess har det blivit desto mer make-up, mode och skönhet i bloggen!

Det finns väldigt många bloggar idag med samma inriktning. Vad är det som gör att just din blogg sticker ut ur mängden?

Jag vet inte om min blogg sticker ut ur mängden, men jag hoppas självklart det! Och ja, det finns ju massamassa modebloggar men många har en H&M-stil (om man kan kalla det så) som man ser nästan överallt. Jag säger inte att min stil sticker ut något speciellt men jag har en varierad stil och shoppar mycket secondhand, vintage och andra unika plagg. Jag tror det kan locka! Skönhets- och make-up-bloggar har vi få av här i Karlshamn och Blekinge över huvud taget, jag har många läsare härifrån och det är nog kul för dem att ha ett ansikte (förutom ansiktet på bilderna, haha) på den som bloggar! Annars kan jag tänka mig att det är att jag är självlärd, att jag är hjälpsam (för jag svarar alltid utförligt på alla frågor), och att jag kommer med mycket fakta! Jag försöker ändå hålla min blogg lite personlig. Jag läser själv inte de största make-up- och modebloggarna utan håller mig till lite mindre, de känns helt enkelt mer personliga.

Vad anser du vara det absolut bästa med bloggmediet för mode- och sminkintresserade idag?

Man kan hitta så många olika, roliga och personliga stilar att få inspiration av och sedan kan man mixa med dem och skaffa sig en egen unik stil! Det är väl fördelen med att det finns så många mode- och skönhetsbloggar.

Är bloggen något du byggt själv, eller något du fått hjälp med utifrån?

Ja, Scenbloggen har gjort min design. Eftersom de väljer ut bloggare så var min blogg redan klar när de hörde av sig. Först hade jag en ”liten design” men nu har de uppgraderat den till en större, så ja, det sköter de! Sedan har jag och en kompis, Isabelle, hjälpts åt med min banner! Annars är det bara jag! Ja, jag kanske ska nämna kompisar, pojkvän och familj som tar bilder på mig ibland, haha. Jag gör heller ingen reklam i bloggen utan allt är mina åsikter så jag blir inte sponsrad eller så.


Du har väldigt stor fokus på bilder på bloggen i relation till mängden text. Vad är det med bilder som gjort att du valt den här fördelningen?

Helt enkelt att jag personligen tycker mycket bättre om bloggar med mycket bilder! En bild säger mer än tusen ord! Jag tycker bilden lockar till att läsa texten, jag fastnar aldrig vid ett inlägg med bara text. Sen har jag väl blivit lite mer intresserad av foto på senare tid och jag tycker det är kul att redigera bilder, mixtra med färger o.s.v..

Vad får du personligen ut av att blogga, och varför borde andra göra det också?

Jag tycker om att dela med mig av mig själv och mitt intresse, sen tycker jag det är kul att bygga upp något som växer. Det känns kul att det är flera hundra som läser vad just jag skriver, haha. Och det är alltid så kul med alla snälla människor som kommenterar och ger komplimanger. Jag tycker att om man brinner för något ska man dela med sig av det. För att lära, inspirera och underhålla!

Besök Matilda Svenssons blogg.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...