Drömmästaren: En exklusiv reproduktion i 8 bitar

Share This Post


I mitten av april postades det en kryptisk tråd på det svenska NES-forumet Nesdb.se. Trådens ämne var ”Coming soon…” och innehöll endast ett foto på ett antal NES-kartonger med texten ”Lille Nemo – Drömmästaren” på kortsidan. Kvar lämnades medlemmarna med massor av frågor, vad är detta? Ett försenat aprilskämt?
Efter ett några dagar lyftes det på locket och det visade det sig vara en mycket välgjord reproduktion av Capcoms plattformsklassiker Little Nemo – The Dream Master. Den svenska titeln skvallrar om att hela spelet har översatts till svenska. Förutom översättningen så har entusiasterna bakom släppet, som kallar sig Modermodem 0300, tagit fram en tjusig förpackning med unik grafik med ett något mörkare tema än det Disney-inspirerade originalet. Kassetterna är lilafärgade i stället för de vanliga grå och A4-manualen på svenska är rosa. En våt dröm för spelnostalgiker helt enkelt.
Upplagan är extremt begränsad och släpps endast i 33 numrerade exemplar och kommer enligt uppgift aldrig produceras igen. Av de 33 exemplaren såldes nummer 2 till 32 för 600 kronor till forumets vip-medlemar, och tog slut snabbare än en avlöning (kanske inte riktigt, men på en timme). Nummer 1, som anses vara juvelen i denna krona, skiljer sig från de övriga med en mindre förpackning (som de första NES-spelen) och med en läcker helsvart kassett.
Skönheten auktionerades ut på forumet och landade efter en utdragen auktion på hisnade 7 700 kronor efter 24 bud och hård fajt mellan två envisa medlemmar. Lille Nemo – Drömmästaren blev inte det dyrare NES-spelet som sålts i Sverige, men utan konkurrens den dyraste reproduktionen.
Alla intäkter från försäljningen av de 33 exemplaren går oavkortat som bidrag till Retrospelsmässan som hålls i Göteborg den 28 maj.
Men vad hände med nummer 33? Jo, just nu så auktioneras spelet ut på det engelskspråkiga Nintendo-forumet NintendoAge (slutar den 8 maj) – där storögda internationella samlare ser på när buden från Sverige droppar in och undrar vad det är för fel på oss.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...