Nutopia

Fyra fina: Skrivappar till iPad

Så du har insett att din iPad är en utmärkt skrivmaskin? Oavsett om du vant dig vid tangentbordet på skärmen, eller kör med ett blåtandsdito och lämpligt ställ till paddan, så är det onekligen så att din iPad är en utmärkt skrivmaskin.
I alla fall med rätt appar, för Anteckningar (med medföljer) är inte mycket att hänga i julgranen.
1. Simplenote Gratis
Simplenote är den perfekta allroundappen. Den synkroniserar med Simplenotes egna tjänst (samt Dropbox om du skaffar ett premiumkonto), appen är universell och gratis, samt ser riktigt bra ut. Svårslaget, inte sant? Borde vara given i varje iPad, och iPhone med för den delen.

2. Pages 75 kr
Apple vet vad de pysslar med, Pages till Macen (som en del i iWork) är en utmärkt ordbehandlare, och detsamma gäller faktiskt Pages till iPad. Enda nackelen är avsaknaden av sortering, annars får du faktiskt mer än vad de flesta av oss behöver i ordbehandlingsväg, och det för 75 spänn.
3. iA Writer 28 kr
Den mest ”skriviga” appen du kan mata din iPad med är tveklöst iA Writer. Förutom att ha ett skönt fokusläge där du bara ser de närmaste raderna kring markören så stoltserar iA Writer även med en extra rad på tangentbordet, med bland annat piltangenter. Synkroniserar med Dropbox, vilket är kanon, men stödjer tyvärr varken taggar eller mappar vilket gör det lite svåröverskådligt när du har gott om texter. Fungerar bäst som komplement.

4. Plaintext Gratis
Gratis är gott, och Plaintext är inte dum alls. Egentligen gör den allt rätt, med sin Dropbox-synkronisering och stöd för sortering av alla texter, men ändå är den inte lika snygg som iA Writer, eller lättanvänd som Simplenote. Men igen: gratis är ju gott så testa för all del, kanske faller den dig i smaken!

Vilken är din favoritapp för skrivande på iPaden?