MrApple – vinnare vecka 45

Share This Post

Steve Jobs har gått bort, iPhone 4S är släppt och framtiden är lika intressant som osäker. Veckans Blogg siktar in sig på Apple och intervjuar skaparen av den äppliga bloggen MrApple.
– Mitt namn är Julian Castaneda, 26 år och jobbar med MrApple som ett hobbyprojekt vid sidan av mitt riktiga jobb. Sajten är rätt så nystartad men har trots det rullat på riktigt bra. Mitt jobb är att driva sajten och uppdatera den så ofta det finns tillfälle för att ge besökarna så nytt innehåll som möjligt. Även fast det i stort sett är jag som driver sajten helt själv har jag planer på att bjuda in flera personer för att bilda ett team.
Varför börjar man blogga om allting Apple?

Man gör vad man tycker är kul, det man är intresserad av. Det är då någonting blir bra. Jag har länge haft funderingar på att öppna upp en sajt om Apple men inte riktigt fått tummen ur, men någon dag måste bli den första!

På vilket sätt ser du MrApple som en unik blogg i sig, det finns ju trots allt en hel del bloggar som behandlar ämnet i fråga.

Det som gör MrApple unik är att det rapporteras om allt möjligt. MrApple är inte bara en sajt för folk som äger en iPhone och vill ha tips på bra appar. MrApple är en bred sajt som levererar allt nytt inom Apple-sfären. Det är allt från nyheter till rykten till videor, recensioner, artiklar, applikationer, guider och allt som kan intressera olika människor. Jag ser MrApple som en sajt som bär upp mycket av varje och jag försöker vara så nära mina läsare som möjligt. Ställer man en fråga via mail eller behöver hjälp med någon Apple-produkt så finns jag där och hjälper. Mina riktlinjer är att försöka uppdatera sajten flera gånger per dag, med detta sagt även under natten då de flesta andra svenska sajter ligger nere. Händer det något klockan 3 på natten ska man kunna veta att man kan gå in på sajten och kunna läsa om det där och då.
Det handlar om att knyta ett band till sina besökare som gör att man får en familjekänsla. Det är något jag tycker är viktigt. Delad glädje är dubbel glädje. Man ska komma ihåg att det är tack vare sina läsare man kan göra det som man tycker så mycket om, det är därför viktigt att hjälpa och svara på så många mail och frågor som man kan. Något jag tycker är väldigt kul är att jag fått ett trevligt bemötande på den svenska marknaden då det kommer till Apple-sajter. Det känns skönt, man ska inte se varandra som konkurrenter utan som en familj, det jag gör sämre kan andra sajter göra bättre och tvärtom. Desto fler val finns det för användarna.

MrApple är som redan nämnt relativt nystartad, hur tror du bloggen ser ut om tre år? Finns den kvar?

MrApple kommer att finnas kvar så länge intresset från läsarna finns. Vilket jag hoppas är flera år framöver.

Har du själv skapat bloggen med allt från kod till design? Hur gick tankarna kring dess layout?

Sajten är byggd på WordPress som plattform och bygger på ett Premium-tema som är totalt omgjort. För att få en så bra grund som möjligt är det, enligt mig, WordPress som ligger som nr. 1 i form av plattform. Utöver det behöver man en grundmall att gå efter, vilket Premium-temat bidrar med. Men det är väldigt viktigt, enligt mig, att man har en unik sajt. Den ska inte likna någon annan sajt och man ska ha sin egen spinn på det hela.
Därför har mycket av temat kodats om och designen är inte alls som den var i originalskicket. Man ska vara sin egen. Loggan är skapad av Daniel Cederwall. Jag kontaktade honom efter att ha sett hans portfolio och tyckte att han verkade ha samma tänk som mig. Snyggt, stilrent och inga onödiga detaljer. Jag använde mig tidigare av en egendesignad logga i samma färg och font men ville få den mer modern, och han utförde ett toppenjobb! Skulle gärna tipsa om honom: danielcederwall.se.

Vad anser du vara det absolut bästa Apple gjort?

Att se på saker annorlunda. Att inte bara bygga vidare på vad som redan finns utan att hela tiden vara hungriga på något nytt. Innovation är viktigt och ger andra företag inspiration och viljan att göra likadant. Detta är självklart mycket tack vare Jobs, men jag är säker på att Apple kommer att klara sig framöver. Jag tror dock de kommer få en del tuffa år men i det långa loppet kommer det gå bra.

Apple-intresserade läser mer på MrApple.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...