Jack Werner – vinnare vecka 28

Share This Post

Jag är en 22-årig sällskapssjuk autodidakt som senast kommer ur en redaktörsroll på hemsidan Lista.se, och dessförinnan fyllt det fåtal år sedan jag gick ut gymnasiet med att skaffa erfarenhet lite där jag kan, ena året som PR-ansvarig för TV-produktioner, andra året som bokklubbschef. Jag älskar att laga och äta mat, att dricka pilsner under romantiska omständigheter samt Carl Sagan och Backgammon.
Din blogg använder sig av undertiteln ”En blogg om internet”, hur föddes den idén?

Det är allt annat än en gåta: när jag blev uppraggad av Nyheter24 tyckte nyhetschefen Eric Rosén att det var en bättre undertitel än den jag hade på min egen blogg, en för mig sedvanligt felslagen ironi i form av ”Jack bloggar på arbetstid”…

Just det, du bloggar numera för Nyheter24, hur gick det till?

Jag läste eminenta Billy Rimgards blogg för ett tag sedan, och noterade att han hade haft ett två veckors kalla kriget-tema på sin blogg. Jag gillade idén och upplägget, och började fundera på något jag var bra nog på för att kunna diskutera i två veckor oavbrutet. Temat internets största mysterier kom för mig eftersom olika varianter på temat ”web mysteries” är något jag googlat nyfiket i åratal, och efter en runda av materialinsamling bestämde jag mig för att köra. Serien fick förhållandevis stort genomslag och många glada tillrop, och ungefär en vecka in i serien hörde Nyheter24 av sig och sa att de gillade såväl den som min tidigare text om Kissie, och min ivriga rapportering från Flashback. Och på den vägen var det.

Har du något särskilt tillvägagångssätt när du letar saker att skriva om?
Internet är en stor plats och det verkar ju finnas oändligt med material, så hur väljer man?

Måste tyvärr informera om att det verkligen inte finns några genvägar till uppslag. Man måste hysa ett brinnande intresse för området, och bevaka en handfull olika forum och ett 30-tal olika bloggar dagligen. Det närmsta en ”gratis” nyhet man kan få är när någon tipsar en om något, men att jobba upp det anseendet som krävs för att folk ska tycka man är värdig deras tips är ej heller någon barnlek. Alltså är min devis något i stil med ”Leta, leta, leta, och i viss mån veta efter vad man ska leta.”

Vad är det galnaste du själv kommit över genom ditt bloggande?

Jag vill inleda med att säga att jag är helt övertygad om att jag inte sett det galnaste än. Det är så jävla mycket konstigheter där ute så jag minst en gång varje dag övertygas om att min karriär aldrig kommer behöva ta slut. Men historien om Kimmo Alm samt den om killen som skrivit 8000 tweets till Robyn är väl två sjukfavoriter.

Om du inte hade bloggat om internet, vad hade din blogg haft för inriktning då?

Förmodligen tecknade serier, övernaturligheter eller generell samhällsdebatt, fast oändligt mycket sämre skriven. Jag är en tvättäkta nörd, om än med helt okej klädsmak, och bör bliva vid min läst.

Varför tycker du att man ska blogga?

Om inte annat så för att utveckla sitt skrivande. Många vänner håller sig medvetet borta från mikrobloggande och bloggandet eftersom de inte anser sig vara bra på att skriva, eller inte vet vad man ska göra av formaten. De missar att man väldigt sällan föds bra på något, i synnerhet på att skriva. Språket är något man tillskansar sig genom vana och arbete, och bloggandet är förmodligen det mest kravlösa, flexibla och öppna tillvägagångssättet som finns.

Kolla in alla internetiga tokigheter på Werners blogg.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...