Ikväll utannonseras nästa iPad och Apple TV

Share This Post

Rubriken är lite missvisande, för även om det är självklart att Apple kommer utannonsera nästa iPad ikväll – iPad 3, iPad HD, iPad 2S (inte så troligt), eller vad den nu kommer heta – så är det ingenting vi egentligen vet. Detsamma gäller nya Apple TV, som sägs vara uppdaterad så att den lilla enheten klarar 1080p (äntligen) samt kan köra appar och fan och hans moster. Vi vet ingenting om det där, och det gör inte du heller – inte innan Apple har gått på scen och visat oss.
Det är rätt viktigt att komma ihåg faktiskt, för även om information läcker ut och rykten kan visa sig vara sanna, så är det en väldig massa skitsnack som cirkulerar online. Någon tror någonting, och det rapporteras som en trovärdig källa, vilket sedan skrivs om och blir en nyhet på mer eller mindre respektabla medier.
Det här är extra tydligt med Apple-produkter. Tusentals kommer läsa den här posten bara för att jag skriver om iPad, Apple TV och kvällens tillställning. Det är bra ekonomi, om nu Nutopia hade varit den typen av sajt som levde på gott om sidvisningar och uppmärksamhet.
Rapporteringen kring varje Apple-tillställning är intressant. Twitter formligen exploderar, det livebloggas till höger och vänster – fastän de flesta som gör det inte ens är på plats – och så snart tillställningen är över så kämpar webben om att vara först med att publicera en text om Det Där Nya Från Apple. Är du det minsta smart har du skrivit i förväg, är du duktig så skriver du parallellt med tillställningen – det gäller ju att komma först och få flest länkar, informationshungriga besökare som inte fick nog av livesändningen.

På andra sidan har vi bakslaget, vilket ofta syns i den mindre Apple-trogna delen av internet. Här deklarerar man gång på gång vilken besvikelse det är att Apple inte gjort med, visar mer, erbjuder mer. Produkten är för dyr, den kommer aldrig sälja, kameran är för dålig, processorn för långsam, ekosystemet för inlåst – dylik kritik rapas upp gång på gång med nya ord. Det gjordes när iPhone släpptes, när iPad släpptes, när iPad 2 släpptes, och kommer göras nu. Görs redan, för iPad 3/HD/2S kommer vara en besvikelse enligt väldigt många så kallade journalister världen över. Att den kommer sälja miljontals enheter och prestera bättre än valfri konkurrent hör liksom inte hit, det är inne att vara negativ. Men det är klart, om en klockfrekvens är din enda möjlighet att jämföra ”styrka” i en enhet så är det lätt att påstå sådana här saker. Samma person blir förstås chockad när en 11-tums MacBook Air kör rundor runt det egna fläktmonstret – för det är inte så enkelt som att jämföra processorer och internminne längre, och har inte varit på många år.
Och då tänker jag ändå inte ta upp alla de som avskriver Apples produkter som något bara fanatiska anhängare är intresserad av. Det är så dumt, så oinitierat, och så uppåt väggarna att det inte ens kan bli humor. För om du nu anser att Apples framgångar med Mac, iPhone och iPad är till följd av fanatiska anhängare, då borde du vara livrädd – det är i så fall en kult utan like, och säkerligen början till slutet.
Tänk, det är alltid lika kul när det vankas Apple-vaka, vilket för övrigt är en väl använd hashtagg på Twitter om du vill följa spektaklet: #applevaka.
Klockan 19:00 börjar Apples tillställning ikväll. Har vi tur kan vi se den live på apple.com, annars blir det livebloggarna och Twitter som sagt.
Allt som sägs innan dess är bara rykten, gissningar och förbannad dikt.

Related Posts

Saker att tänka på när du skaffar katt

Att skaffa en katt är en spännande och givande...

Hur fungerar Zimpler?

Zimpler är en svensk betaltjänst som tillåter spelare att...

Malwarebytes Anti-Malware för Windows

Malwarebytes är en anti-malware programvara som erbjuder en gratis...

Apache OpenOffice för Windows

Apache OpenOffice är en kraftfull och gratis programvarusvit för...

FileZilla for Windows

FileZilla är ett kostnadsfritt och öppet källkodsverktyg för FTP...

OptiFine för Minecraft

Minecraft är ett populärt sandbox-spel, som tagit spelvärlden med...