Nutopia

Arkiv för
Apple TV

12 mars

Apple håller låda 25 mars

Igår kväll annonserade Apple att dom håller ett event den 25 mars för att presentera nya produkter. Det ryktas om att deras nya filmtjänst kommer att visas upp. Även rykte om en nyhetstjänst där man kan prenumerera på olika tidningar finns.

19.00 svensk tid börjar det och kommer att sändas live på apple.com.

30 januari

Apple uppgraderar Apple TV

atv
Efter att Apple ninjalanserat en ny firmware för Apple TV, 5.2, kommer nu flera konkreta uppgifter gällande den nya hårdvaran, Apple TV 3,2. För det första gör man den mindre, men bara marginellt. Sidorna kommer nu vara 93,78 millimeter långa istället för 98 som på den gamla/nuvarande modellen. Vidare lär 3,2 besitta en A5X-processor, den som återfanns i numera begravda iPad 3.
9to5mac spekulerar i att om Apple återupptar produktionen av detta chip så stärker det alla rykten om en iPad mini med Retina-skärm. Något undertecknad inte hoppas då iPad 3 visade sig ha problem med alltför tunga spel i den upplösningen.

11 december

25 juli

Om Apple TV och spelkonsolernas framtid

Apple TV säljer, 1.3 miljoner enheter det senaste kvartalet och totalt 4 miljoner i år. Det är bra för vad Apple kallar för ”hobby”. Välförtjänt, för även om Apple TV i Sverige är ett skämt utbudsmässigt, så är det en smart och kostnadseffektiv liten pryl.
Claes Magnusson pratar ofta framtid, inte minst spelandets framtid, och kommenterade följande, vilket blev en intressant diskussion på Twitter:


Vet ni vad? Claes har helt rätt. När Apple väl börjar släppa in appar på Apple TV så blir allting annorlunda. Den enda anledningen till att de inte gjort det ännu, tror jag, är att de vill ha en stark användarbas innan de börjar bygga ekosystem. Puttrande små appbutiker är inte Apples grej, de startar med en bang, med utvecklarna bakom sig, motiverade av det faktum att det kan bli en väldig massa pengar av alla användare.
Läs vidare →

8 maj

Därför borde inte Apple göra en Apple HDTV

Ett av de mest seglivade ryktena säger att Apple jobbar på en TV. Ryktet fick extra gröt när det framkom att Steve Jobs tyckte sig ha löst TV-problemet, vilket kan läsas i Walter Isaacsons biografi. Nu kommer Apple TV:n basunerar interwebben ut, och det börjar drömmas om en läcker superprodukt som lagar TV-upplevelsen.
Fast det blir inte så. Inte om Apple vill tjäna pengar på hårdvaran, vilket de brukar vilja. Det finns nämligen inga pengar i att sälja HDTV-apparater, Sony sägs vilja bli av med sin TV-verksamhet och det är hårt och prispressat för alla.
Läs vidare →

7 mars

Apple TV klarar äntligen 1080p

På Apples tillställning ikväll utannonserades som väntat en uppdatering till söta lilla Apple TV. Nu finns stöd för full HD (1080p) istället för bara 720p som tidigare modeller klarat av. Dessutom har gränssnittet uppdaterats, vilket även matas ut till föregående modell redan idag.
Prislappen för Apple TV är 1 019 kr från Apple, och den kan förhandsbokas så snart Apple Store är tillbaka online. Läs mer på Apples hemsida.

Ikväll utannonseras nästa iPad och Apple TV

Rubriken är lite missvisande, för även om det är självklart att Apple kommer utannonsera nästa iPad ikväll – iPad 3, iPad HD, iPad 2S (inte så troligt), eller vad den nu kommer heta – så är det ingenting vi egentligen vet. Detsamma gäller nya Apple TV, som sägs vara uppdaterad så att den lilla enheten klarar 1080p (äntligen) samt kan köra appar och fan och hans moster. Vi vet ingenting om det där, och det gör inte du heller – inte innan Apple har gått på scen och visat oss.
Det är rätt viktigt att komma ihåg faktiskt, för även om information läcker ut och rykten kan visa sig vara sanna, så är det en väldig massa skitsnack som cirkulerar online. Någon tror någonting, och det rapporteras som en trovärdig källa, vilket sedan skrivs om och blir en nyhet på mer eller mindre respektabla medier. Läs vidare →

14 februari

Apple TV är slut i USA rapporterar 9to5Mac, och leveranstiderna är förvånansvärt långa. Är det äntligen dags för en ny modell, med stöd för full HD utan jailbreak? Låt oss hoppas!

16 november

Kommer Apple TV uppdateras innan jul?

Falkögonen på TechCrunch har noterat att såväl Amazon som Best Buy har sänkt priset på Apple TV med $10 (till $90, 605 kr ungefär). På Amazon kan man dessutom läsa att det är modell ”Apple TV MC572LL/A (2010)”, vilket är intressant – varför skriva ut ”2010” plötsligt?
Det har ryktats om en uppdaterad version av Apple TV ett bra tag, med starkare processor (dubbelkärning A5) samt stöd för 1080p-videouppspelning, jämfört med dagens 720p som i alla fall undertecknad är lite tunt. En bra julklapp kanske? Vi får se, det här är definitivt rykte och spekulation just nu.

10 februari

Hur snart spelar vi på Apple TV?

Ganska snart efter att Apple premiärvisade nya Apple TV (ej aktuell i Sverige ännu) började det spekuleras i huruvida Apple hade några konkreta planer för spelande på apparaten. Den är ju enligt Apple en dedikerad mediahub med vilken användaren strömmar film och bilder till TV:n, men varför skulle man inte kunna integrera spelande också? Det är kanske på väg att hända, för nu har envetna personer upptäckt kod i iOS 4.3-betan som kan härleda till planer på spelande via Apple TV. Läs vidare →